El Ministeri de Sanitat publica la convocatòria per a l'accés a la formació especialitzada amb 7.772 places


Foto

El Butlletí Oficial d'Estat (BOE) va publicar, el 13 de setembre de 2016, l'Ordre que aprova l'oferta de places i la data de convocatòria, i en la qual es pot consultar el nombre de places per especialitats i per comunitats. Un oferta que serà objecte d'estudi de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO (FSS-CCOO), i que es farà públic en breu.

Les places, que s'ofereixen en règim formatiu de residència, s'han convocat amb la següent distribució: 
· Metges/esses (MIR): 6.328 places. 
· Infermers/es (IIR): 994 places. 
· Farmacèutics/ques (FIR): 239 places. 
· Psicòlegs/òlogues (PIR): 128 places. 
· Biòlegs/òlogues (BIR): 34 places. 
· Radiofísics/ques (RFIR): 30 places. 

· Químics/ques (QIR): 19 places. 

SOL·LICITUD, PROVA d'ACCÉS I NOTA DE TALL
 
Els models 790 oficials de sol·licitud, estaran disponibles pròximament per als aspirants al web del Ministeri de Sanitat ( 
https://sede.msssi.gob.es/fse/modelo790 ). 

Les proves d'accés per a totes les titulacions comptaran amb 225 preguntes més 10 de reserva, mentre que els aspirants comptaran amb 5 hores per resoldre-les. 
Cada pregunta constarà de 4 respostes alternatives possibles, de les quals només una serà la vàlida. S'utilitzarà novament el model de plantilla de respostes de l'examen que es va incorporar en la passada convocatòria, que ha passat de ser numèric a utilitzar un sistema de "marcat". 

Es consolida l'aplicació d'una nota de tall introduïda a la convocatòria 2012-2013 que, per a aquesta convocatòria, es fixa en el 35% en totes les titulacions. 
S'entén que superen la prova aquells aspirants, la valoració particular de l'examen dels quals, sigui igual o superior a aquest 35%, resultat de la mitjana dels deu més ben valorats. La resta d'aspirants seran eliminats i no obtindran número d'ordre. 

Quant al calendari, el termini per a la presentació de sol·licituds per a optar a les places, s'iniciarà el proper dia 19 de setembre, i finalitzarà el 28 de setembre, ambdós inclosos. 
El calendari aprovat per la Comissió de Recursos Humans preveu que les proves d'accés es realitzin el dissabte, dia 28 de gener del 2017. 

Com a novetat, en l'adjudicació de les places, s'amplia als aspirants de la titulació de farmàcia la sol·licitud d'elecció de destinació únicament per via electrònica. 
S'incorpora d'aquesta manera una nova titulació a les de biologia, química, radiofísica i psicologia. En les titulacions de medicina i infermeria es manté el sistema d'adjudicació presencial, tot i que es recomana als aspirants que realitzin la reserva electrònica. 

A la convocatòria 2016-2017 es manté la possibilitat d'accés a un 7% de les places de formació sanitària especialitzada per a persones amb discapacitat igual o superior al 33% (un total de 544 places), per a cada titulació. 
Amb això, es compleix amb l'adaptació de la normativa de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. 

NOVETATS
 
Per primera vegada, l'Ordre preveu que cada aspirant conegui i accepti que si resulta adjudicatari de plaça de qualsevol especialitat, es compromet a aportar, en l'acte de presa de possessió, la certificació negativa expedida pel Registre Central de Delinqüents Sexuals del Ministeri de Justícia, en la qual s'acrediti que no està condemnat, mitjançant sentència ferma, per algun delicte contra la llibertat i la indemnitat sexual. 
Aquest requisit s'acreditarà marcant la casella destinada a aquesta finalitat, mitjançant la qual l'interessat manifesta que coneix i accepta el requisit previst en aquest apartat. No marcar aquesta casella serà causa de no-admissió a la prova. 

A més, aquest any s'introdueix per primer cop l'exempció del pagament de la taxa als aspirants que acreditin la condició de víctimes del terrorisme. 

Una altra novetat d'aquesta convocatòria es refereix a la utilització de calculadores a l'examen per part dels aspirants a places de radiofísica, ja que en aquesta convocatòria serà l'Administració la que faciliti un model únic de calculadora a cada aspirant a la taula d'examen, per evitar la variabilitat derivada de la utilització de models diferents.


16/09/2016

Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

CCOO de España   CCOO de Catalunya   Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.