CCOO, CSI-F i UGT recorreran al Suprem la prescripció infermera i demanen la seva suspensió cautelar per inseguretat jurídica

CCOO, CSI-F i UGT han acordat avui 14 de gener de 2016, presentar un recurs davant la sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem contra el Reial decret de prescripció d’infermeria, així com la suspensió cautelar d’aquesta normativa, davant la inseguretat jurídica que està generant en aquest col·lectiu de professionals.

El Reial decret 954/2015, que regula la indicació, l’ús i l’autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà per part del personal d’infermeria va ser aprovat el passat mes de novembre pel Consell de Ministres, però a la pràctica no s’està aplicant pel conflicte i la incertesa que ha generat en els professionals, que no saben a què atenir-se, pels requisits exigits en la norma. 

Els sindicats presenten el recurs fonamentat en tres motius: 

1. 
La norma ha estat aprovada sense la necessària negociació amb els sindicats, envaint competències de l’àmbit i vulnerant la Llei de llibertat sindical.  
2. L’esborrany que va arribar al Consell d’Estat durant el tràmit de consultes no es correspon amb el que posteriorment va ser aprovat pel Consell de Ministres i publicat al BOE.  
3. La norma exigeix com a requisit per a la prescripció de medicaments una formació addicional (un curs de 180 hores, equivalents a 6 crèdits ECTS) que, des del punt de vista d’aquestes organitzacions sindicals, no és necessària, ja que els continguts ja estan inclosos en el període de formació universitària.  

Així mateix, els sindicats més representatius en l’àmbit de negociació del Ministeri de Sanitat han sol·licitat a aquest departament una reunió urgent per abordar l’assumpte. 

Al mateix temps, lamenten que el sindicat d’Infermeria SATSE hagi declinat participar en aquesta reunió, impedint així un acord unànime de les organitzacions sindicals presents en l’àmbit, que hagués estat molt beneficiós per aconseguir la fi de la paralització del decret.