La FSS-CCOO reclama al Ministeri una solució immediata al desenvolupament de les especialitats d’infermeria

La FSS de CCOO ha manifestat novament al Ministeri de Sanitat el seu desacord respecte a la paralització de les especialitats d’infermeria i que estigui arribant a provocar conflictes laborals importants en diverses comunitats autònomes a l’hora de confeccionar les borses d’ocupació temporal. El Ministeri reconeix, i tal com ens manifesta, és conscient dels problemes que existeixen i al mateix temps reconeix que en l’actualitat no hi ha calendari per liquidar el procés de les especialitats d’infermeria

 

Des de la FSS de CCOO seguirem amb la nostra reivindicació davant del Ministeri sense descartar possibles actuacions més enllà del procés negociador. 

És injustificable el retard en la implantació efectiva de les especialitats d’infermeria després de la configuració de les set especialitats previstes en el RD 450/2005 i és fonamental respondre a les previsions de la Directiva 2013/55/UE de qualificacions professionals per a la lliure circulació. 

La posició del Ministeri és irresponsable i no té compromisos per a la creació, implantació i dotació de les places, com per a l’aprovació del programa formatiu de l’especialitat medicoquirúrgica. 

La FSS-CCOO plantejarà en la negociació, a més de terminis concrets i possibles, el següent model de classificació professional en el grup A:

Subgrup A1 → Graus universitaris de més de 240 ECTS i graus universitaris de 240 ECTS més especialitat o àrea capacitació específica. 

Subgrup A2
 → Graus universitaris  

Les 
proves d’accés a l’especialitat haurien d’haver finalitzat en el 1r semestre del 2015. 

Les 
avaluacions d’accés abans de finalitzar el 2015 excepte en la medicoquirúrgica, el 2016. 

Les 
definicions de llocs de treball haurien d’estar realitzades el desembre del 2015. 

La 
creació de categories: salut mental, treball i geriatria (2015); pediatria i familiar i comunitària (2016) i medicoquirúrgica (Maig 2017).