Ni un pas enrere: avui com ahir les dones decidim desobeir. Avortament lliure i gratuït!

28 de setembre de 2014. Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament


Foto
Avui, com ahir, ens manifestem tot afirmant que nosaltres decidim sobre la nostra sexualitat, la nostra reproducció i el nostre cos.

Cada 28 de setembre alcem les veus arreu del món pels drets sexuals i reproductius, posant al centre el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i a fer-ho de forma lliure i segura, i per tant, exigint la DESPENALITZACIÓ total de l'avortament, d’accés a la xarxa pública i voluntari. Avui, com ahir, donem resposta a l’ofensiva retrògrada, masclista i patriarcal, d'abast internacional, sobre la vida i els cossos de les dones. Refermem la nostra força, reivindiquem la nostra lluita!

Recordem, avui i aquí, que milers de dones moren al món -47.000 l’any segons l’OMS- per avortaments clandestins, que encara moltes dones són empresonades per decidir avortar, que a l'Estat Espanyol es nega l'atenció sanitària a dones embarassades “sense papers”. Milers de dones avortem cada any, dins i fora de la legalitat!

L'amenaça del Govern del PP, liderada per Gallardón, encara no s'ha esvaït. Els atacs masclistes del Govern i del PP s'expressen en múltiples manifestacions i accions contra les dones. La lluita feminista no desistirà, no defallirà fins a garantir els drets i les llibertats de les dones, mantenint la pressió i la mobilització feminista i social, com hem fet fins ara. Perquè no acceptarem cap ingerència (ni de l’Estat, ni de l’Església, ni de cap tribunal), ni cap pas enrere. Perquè la lluita continua. Exigim al Govern del PP que retiri per sempre més el seu projecte de llei de l’avortament.

Recordem al Govern de la Generalitat que les dones volem decidir sobre tot, i, evidentment, també sobre el nostre cos, sexualitat i maternitat, i que les lleis i les xarxes públiques ho han de garantir. Exigim al Govern de Catalunya i al Parlament de Catalunya que desenvolupi i concreti la resolució de disposar d’una llei catalana que garanteixi els drets sexuals per a tota la població, i l’avortament lliure i gratuït per a les dones a Catalunya.

Recordem també que l'actual Llei, vigent des del 2010, de drets sexuals i reproductius i de la interrupció voluntària de l'embaràs va suposar un avenç important respecte a la situació prèvia, però continuem exigint i denunciant els incompliments de les institucions públiques sobre els nostres drets reconeguts.

No ens cansem de cridar-ho:
- Educació afectiva i sexual a tots els nivells escolars.
- Mètodes anticonceptius gratuïts a l’abast de tothom.
- Salut sexual plaent per una vida plena.
- Avortament gratuït i garantit per la xarxa pública.

Avui, defensem la lluita que any rere any han dut a terme les nostres avantpassades, defensem el camí cap a la despenalització total de l’avortament: les dones sabem quan, com i per què avortem. No necessitem terminis, supòsits, ni tuteles, sinó suport i acompanyament! Les dones decidim, la societat dóna suport, l'Estat garanteix. No tolerarem cap retrocés en el reconeixement de l'autodeterminació sobre els nostres cossos.

No oblidem, tampoc, el suport a les companyes feministes de la Plataforma Vallès per un Avortament Lliure i Gratuït; les encausades per l’acció a l’església de Sant Miquel de Palma; les encausades per l’acció a l’església de Sant Pere a Banyoles; les dones de Guerrilla Abortista multades a Madrid i les de l’Asamblea de Mujeres Diversas a Sevilla, així com d'altres companyes amb processos judicials oberts arran de les seves accions en defensa del dret a decidir sobre el propi cos, i n’exigim la seva absolució.


AQUEST 28 DE SETEMBRE TOTES I TOTS DEFENSEM ELS DRETS
SEXUALS I REPRODUCTIUS I LA DESPENALITZACIÓ DE L'AVORTAMENT!


TOTES I TOTS, A LES 12.30 H, A PLAÇA DE CATALUNYA (BARCELONA).
LES DONES DECIDIM, LA SOCIETAT DÓNA SUPORT I L’ESTAT GARANTEIX!


 
 

22/09/2014

Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

CCOO de España   CCOO de Catalunya   Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.