Sessió de control parlamentari al Govern

Companys i companyes,

Com ja hem fet altres vegades, el dia 25 de juny alguns companys i companyes vam anar a la sessió de control parlamentari al Govern. Vam poder comprovar com les interpel·lacions que diputats de diferents grups van dirigir al conseller de Salut quedaven sense una resposta clara; el to que va utilitzar no mereix qualificació, el podeu comprovar personalment perquè les sessions queden gravades.

El dia 27 de juny expirava el termini de tres mesos que s’havia acordat dins el Ple per fer una valoració seriosa d’allò que es pensa fer a Lleida amb el famós ens. Se’ns diu que hi ha hagut participació de totes les parts implicades però l’opacitat torna a ser protagonista.

El conseller reivindica que no vol privatitzar els serveis sanitaris, però el que veiem no ens tranquil·litza, ans al contrari. Si no tenim la informació que demanem hem de pensar que alguna cosa ens amaguen. Ens demana confiança, però no tenim elements per confiar: massa vegades ens han volgut enganyar.

Després de la sessió de control ens vam reunir amb els responsables sectorials de salut de tots els grups excepte del PP. Tampoc era la primera vegada que demanàvem per parlar amb els representants de la ciutadania i exposar-los les nostres preocupacions respecte de la deriva que porta el sistema sanitari públic de Catalunya en els últims anys.

Com altres vegades els vam demanar ajut per frenar els intents privatitzadors i l’espoli que pateix el sistema públic. Els vam exposar com veiem la situació: amb el suposat objectiu de millorar l’eficiència en la gestió i amb la crisi com a excusa ens estan canviant el model sanitari sense debat ni participació de la ciutadania. El que passa a Lleida, Tarragona o Girona només en són alguns exemples. Es canvien normes que permeten “participació” de capital privat. Amb diners públics es fan grans negocis privats. Tot el que veiem ens du a pensar que el que pretenen és, justament, evitar el control de l’ús que se’n fa dels diners públics. Massa casos de corrupció surten a la llum, i no són tots.
La degradació del sistema cada dia és més evident. Aquests dies hem vist com es tanquen plantes dels hospitals de l’ICS alhora que es deriva la seva activitat a centres privats. No tenim res en contra que hi hagi sanitat privada sempre que es juguin els seus diners, no els de tots.

Continuarem denunciant totes les irregularitats de les quals som coneixedors, creiem que la ciutadania ha de saber el que esta passant i, per això, també vam exigir als diferents grups la seva implicació, perquè el debat es faci en seu parlamentària; si els governants estan canviant el model, els ciutadans i les ciutadanes tenen dret a saber-ho. Aquesta també és la nostra responsabilitat.

M. Carme Navarro, secretària general

Veure en pdf