Avortament lliure i gratuït


Foto

CCOO de Catalunya manifesta el seu més profund rebuig a l’avantprojecte de llei de reforma de la Llei de salut sexual i reproductiva que l’Executiu del Partit Popular ha aprovat. Conegut l’avantprojecte s’hi ha manifestat un gran consens social i polític i professional, en contra, perquè aboca a una greu penalització de l’avortament que ens retorna a abans dels projecte de despenalització de l’any 1985, i oblida completament totes les mesures preventives, respectuoses amb els drets de les dones i de cohesió social. Suposarà una doble discriminació per raó de gènere i classe social, que estaven recollides en la llei actual. 

CCOO, com a sindicat sociopolític pensa que les úniques iniciatives per reduir els embarassos no desitjats i que han demostrat la seva validesa i fiabilitat són l’educació sexual, mitjançant mecanismes de col·laboració entre el sistema educatiu i el sanitari, i l’accés als mitjans anticonceptius, així com als serveis específics d’educació i orientació sexual culturalment adaptats a les necessitats de la població que recull l’actual llei. 

Les mobilitzacions, moltes més enllà de les nostres fronteres i les fissures que ha obert aquesta llei han abocat a parlar de la possibilitat de canvis a aquest avantprojecte. Però des de la visió plantejada considerem que la reforma que es proposa respon a una qüestió ideològica i situa l’Estat espanyol entre els països menys respectuosos amb el drets sexuals i els drets reproductius de la Unió Europea (UE) i contra els tractats de Nacions Unides ratificats per l’Estat espanyol, com la CEDAW, que data de 1979. 

CCOO exposem, què qualsevol reforma que no respecti el principi més important que recull la llei vigent, el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat, continuarà sent rebutjada per la majoria de la societat. Recordem al Govern de l’Estat que en un estat laic i democràtic, la seva responsabilitat és esdevenir garant dels drets fonamentals de les dones, no atacar-los, ni amenaçar-los. 

CCOO demanem, el compliment de la Resolució aprovada pel Parlament de Catalunya per desplegar en la seva totalitat, i amb la màxima eficiència i efectivitat la llei actual, garantint l'aplicació del text legislatiu. Reclamem la dotació dels recursos necessaris a la xarxa pública de salut per garantir l'equitat en l'accés i l'exercici dels drets sexuals i reproductius, així com iniciar el procés per a l'elaboració i desenvolupament d'una llei pròpia de drets i salut sexual i reproductiva, i blindar les garanties que la llei actual estableix per protegir el dret, la seguretat i la confidencialitat de les dones i professionals que efectuen una interrupció voluntària de l'embaràs limitant qualsevol intent de retrocés del Govern de l'Estat en aquesta matèria. 

Del 8 al 14 de febrer: setmana de lluita:

Des de la campanya pel dret a l’avortament, amb tots els col·lectius que la formen, convidem  la gent de tot el país a organitzar una setmana de lluita pel dret al propi cos:

-         8-F:  Accions  i manifestacions arreu de Catalunya.

-         14-F:  Manifestació a Barcelona.

 

CCOO de Catalunya donarà suport a tots els actes i accions que hi hagi arreu de Catalunya, com els ja organitzats al Prat, l’Hospitalet, Rubí, Sitges, Terrassa, Vilanova... entre d’altres.

També s’hi sumen a rebutjar la llei de l’avortament altres col·lectius del context europeu com CGILnazionale  o el CWU.

Altres informacions:

-         Campanya AVAAZ per aturar la Contrareforma: http://www.avaaz.org/es/ley_del_aborto_en_espaaa_fb/?fp

-         Mobilitzacions i accions a Londres en solidaritat i suport a les dones espanyoles:
https://www.facebook.com/events/443706625757112/

 

Notícies:

-         El govern d’Aragó promociona un concurs de curtmetratges amb missatge antiavortista:  http://ow.ly/sOYM5

-         Diputats francesos voten el dret a l’avortament no sotmès a supòsits: 
http://www.publico.es/internacional/496935/diputados-franceses-votan-el-derecho-al-aborto-no-sometido-a-supuestos

 

 06/02/2014

Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

CCOO de España   CCOO de Catalunya   Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.