Els representants de CCOO al Consell d’Administració de l’ICS exigeixen el compliment de la llei

Si no es rectifica a temps, l’Institut Català de la Salut pagarà nòmines aplicant un sistema retributiu que ha estat expressament derogat

En la reunió d’ahir del Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut (ICS), els representants de CCOO van demanar que el Consell d’Administració exigeixi al director gerent que anul·li la seva resolució que incompleix el mandat legal d’integrar, amb efectes d’1 de gener de 2014, el personal de contingent i zona de l’ICS en el règim retributiu i de prestació de serveis previst en l’Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut. Aquesta resolució tenia el vistiplau del conseller de Salut, Boi Ruiz, qui mesos abans va manifestar el seu desacord amb la norma que ara incompleixen.

El Consell d’Administració s’ha negat a entrar en el fons de l’assumpte i a votar la proposta realitzada, fent d’aquesta manera deixadesa de les funcions que té encomanades i permetent que l’ICS incorri en una greu il·legalitat i mantingui un sistema retributiu que ha estat expressament derogat.

El personal de contingent i zona són metges i infermeres que tenen una jornada de 2,5 hores diàries, que compatibilitzen amb la prestació de serveis en altres centres del sistema sanitari públic o en centres privats. Aquestes places estaven declarades a extingir des de fa molts anys i finalment el Reial decret llei 16/2012 va suprimir aquesta modalitat de prestació de serveis des del 31 de desembre de 2013. La resolució del director gerent de l’ICS prorroga de manera indefinida aquest sistema de prestació de serveis.

CCOO denunciem el diferent tracte que dóna el Govern als treballadors i treballadores de l’ICS. A uns, entre els quals hi ha la gran majoria de metges i infermeres, els aplica diligentment les normes que empitjoren les seves condicions laborals i retributives. A altres, que ja gaudeixen d’una situació privilegiada, els mantenen la seves condicions encara que per fer-ho hagin de vulnerar de manera flagrant la legislació vigent. Ja va succeir amb l’increment de jornada: el Govern per aplicar la jornada de 37,5 hores setmanals va augmentar la jornada de tot el personal de l’ICS, inclosos metges i infermeres, excepte la dels que només treballen 2,5 hores diàries.

Una vegada més queda demostrat el tarannà antisocial d’aquest Govern que al mateix temps que retalla els pressupostos sanitaris any rere any, és capaç d’incomplir la llei per mantenir un sistema de prestació de serveis obsolet, anacrònic i discriminatori, mentre la resta de metges i infermeres cada dia han de suportar més pressió assistencial veient com es retallen les seves condicions laborals.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 de gener de 2014