Llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic

Mesa Sectorial (24-10-13)

La Direcció de l’ICS ha informat dels punts de la Llei de mesures que tenen afectació sobre el personal de l’ICS.

Antics triennis

La Llei de mesures preveu adaptar els antics triennis a la quantitat prevista en la Llei de pressupostos i posar un complement personal transitori absorbible per la diferència. Aquest complement s’aniria absorbint amb futurs increments.

CCOO hem manifestat el nostre desacord, ja que després d’una retallada del 5%, 4 anys congelats i 3 anys sense una paga extraordinària, la Direcció de l’ICS surt amb una ocurrència que significa que quan algun dia la resta de funcionaris tingui increments salarials, el personal de l’ICS continuï amb el salari congelat.

La memòria d’impacte de la Llei de mesures diu que “l’adequació de l’import dels triennis de tot el personal estatutari de l’Institut Català de la Salut a les previsions de la Llei 7/2007, no té impacte pressupostari en el present, però sí generarà estalvi en el futur tan bon punt es produeixin increments del tipus que siguin que puguin absorbir els possibles complements personal transitoris.”

La Direcció de l’ICS s’està preparant per mantenir les retallades quan aquestes s’acabin a la resta de l’Administració.

Consideració de l’Institut Català de la Salut com a Administració pública a l’efecte de prevenció de riscos laborals

La Llei de mesures preveu que en matèria de mesures correctores d’incompliments en matèria de prevenció de riscos laborals sigui d’aplicació a l’Institut Català de la Salut la mateixa normativa que a l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta mesura suposa que sigui d’aplicació la mateixa normativa que als departaments de la Generalitat; és la que ja s’aplicava a l’ICS abans d’aprovar-se la Llei de l’ICS.

Barcelona, 26 d’octubre de 2013