ACREDITACIONS DE COMPETÈNCIES nova convocatòria

El 17 de juliol es farà pública la convocatòria d’ACREDITACIONS DE COMPETÈNCIES) les dates de preinscripció seran del 17 al 24 de juliol ambdós inclosos, les inscripcions es faran per via telemàtica.

 

La informació en quan la publiquin la podreu trobar a la Web. de L’ICQP (Institut Català de Qualificacions Professionals) http://phobos.xtec.cat/icqp/acreditacio/index.htm  


Novetats sobre l’acreditació d’experiència laboral



Vols acreditar la teva experiència laboral? L’ acreditació té valor acadèmic i laboral. 

El reconeixement de les competències professionals adquirides per  l’experiència laboral d’una persona treballadora pot significar una oportunitat laboral de cara a la classificació professional i una possible millora de les condicions o de la promoció. Pot ser una acreditació parcial d’una o varies competències. 



Pot servir per obtenir un certificat de professionalitat o fins hi tot, si reuneixes els requisits exigibles, pots convalidar parcialment el títol de Tècnic o Tècnic superior, que s’haurà de completar amb formació necessària. 

L’ACREDITA’T és el sistema d’avaluació i reconeixement de les competències adquirides a través de l’experiència laboral o de cursos realitzats. 



Si compleixes els requisits i demostres competència professional, podràs obtenir un certificat oficial que acreditarà la teva formació i experiència laboral. 



També hi ha altres vies obertes de convalidacions d’unitats formatives dels títols a través de programes propis del Departament d’Ensenyament. No està confirmat, però sembla ser que hi haurà  una convocatòria de 1.712 places i que afectarà sobretot al sector sociosanitari amb 1.300 places. Cal estar pendent aquest estiu per si es concreta la convocatòria, doncs com ja sabem per l’anterior convocatòria, el termini d’inscripció és molt curt i es fa amb publicitat pràcticament inexistent.10 de juliol de 2013

·         VOLS OBTENIR UN RECONEIXEMENT DE LES COMPETÈNCIES PROFESSIONALS ADQUIRIDES PER L’EXPERIÈNCIA LABORAL?

Altres adreces d’interès per l’acreditació experiència laboral i formació no formal

Accés al vídeo informatiu de l’ Institut Català de Qualificacions ICQP sobre el procediment de l’acreditació competències. Explica el procediment experimental però es força clarificador per les persones que poden estar interessades. 

Vídeo sobre l’itinerari de qualificació professional  

CCOO Vallès Occidental va elaborar una guia sobre el sistema de qualificacions i formació professional pensada pels delegats i delegades. 

Guia per a delegats sindicals: el sistema integrat de qualificacions i formació professional de Catalunya 

Per més informació: 

[email protected] 
  
Fundació Paco Puerto de CCOO de Catalunya

http://www20.gencat.cat/portal/site/ensenyament/menuitem.7179245b79d05d04c52845c6b0c0e1a0/?vgnextoid=678d204605245110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD 
www.gencat.cat/ensenyament 
www.gencat.cat/empresaiocupacio   
http://todofp.es/todofp/formacion/acreditacion-de-competencias.html