Proposta de negociació a la Mesa general de negociació dels empleats públics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya


Foto

PROPOSTA DE NEGOCIACIÓ DE MESURES DE FLEXIBILITAT HORÀRIA I DE CONCILIACIO DE LA VIDA LABORAL I FAMILIAR QUE ES PRESENTEN A LA MEPAG DEL DIA 6 DE JUNY DE 2013

1.     Establir 30 hores l’any, d’absències per motius de salut sense descompte en la nòmina i possibilitar agafar un nombre d’hores tal que impliqui el gaudi de dos dies consecutius. Aquesta mesura s’aplica a tots els empleats públics de l’àmbit de la Mesa. 

2.     Compensació horària de les tardes anteriors a les dues festes locals i a la diada de Reis. Aquesta compensació comportaria la incorporació de les 7 hores resultants en una borsa d’hores anuals que es gaudirien com si es tractés d’assumptes personals. Aquesta proposta s’aplicaria al personal funcionari i interí d’administració i tècnic i al personal laboral que fa horari de funcionari. 

3.     Ampliació dels 3 dies de vacances actuals que es puguin gaudir de manera independent i aïllada al llarg de l’any. Aquesta proposta s’aplicaria al personal funcionari i interí d’administració i tècnic, a tot el personal laboral i al personal estatutari.

4.     Supressió de la durada mínima de 10 dies per al gaudiment de la llicència per assumptes propis sense retribució. Aquesta mesura afectaria el personal funcionari d’administració i tècnic, el personal docent i el personal estatutari. El personal laboral no està afectat perquè actualment ja no té aquesta durada mínima.
5.     Establir que les 2 hores i 30 minuts d’horari flexible diari puguin ser objecte de recuperació en el còmput setmanal. Aquesta mesura s’aplicaria al personal funcionari i interí d’administració i tècnic, amb horari normal, i al personal laboral que fa horari de funcionari.

6.     Ampliar els supòsits de flexibilitat horària diària d’entrada al matí en horari de permanència obligada, que ara es cenyeix al personal que té fills menors de 12 anys, per motius de conciliació de la vida laboral i familiar.

7.     Establir un nombre determinat d’hores anyals de permís recuperable per assumptes personals sense justificació supeditades a les necessitats del servei. Aquestes hores s’haurien de gaudir com els assumptes personals. Aquesta mesura afectaria al personal funcionari d’administració i tècnic i al personal laboral.

8.     Incrementar a 20 dies el termini durant el qual es pot gaudir dels dies de permís per naixement, adopció o acolliment permanent o preadoptiu d’un menor i el permís per mort, accident, malaltia greu o hospitalització d’un familiar.

9.     Inclusió d’un permís per cirurgia major ambulatòria d’un familiar fins al primer grau de consanguinitat i també de la parella legal o de fet inscrita conforme a la normativa vigent. Aquesta mesura s’aplicaria a tots els empleats públics.

10.   Interpretació del permís per cura de fill amb càncer o altra malaltia greu per tal que, en cas de malaltia greu diferent del càncer, es consideri com a ingrés hospitalari de llarga durada la continuació del tractament o cura del menor posterior al diagnòstic.


07/06/2013

Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

CCOO de España   CCOO de Catalunya   Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.