CCOO refusa que l’Hospital Clínic sigui gestionat per una fundació privada

El Govern continua amb el procés de desballestament de la sanitat pública

El Govern de la Generalitat vol esmicolar l’Hospital Clínic de Barcelona. Pretén crear un consorci que gestioni el seu patrimoni immobiliari i que estigui separat de la gestió de l’atenció sanitària. Aquesta seria encarregada a una altra empresa -cal determinar encara la seva forma jurídica-, a la qual diferents institucions, professionals, empreses, etc., haurien de fer aportacions econòmiques i patrimonials. 



El Govern vol repetir el model d’èxit que ja ha assajat a l’Hospital de Sant Pau i que ha tingut els lamentables resultats que tots coneixem. Tot plegat s’inscriu en l’estratègia del Govern de la Generalitat i de la Conselleria de Salut de lliurar tota la sanitat pública catalana a models de gestió que donen beneficis a uns quants i perjudiquen la ciutadania de Catalunya. 



Un altre element que s’ha de tenir en compte és la retallada en els pressupostos de salut que està preparant el Govern, que comprometrà la viabilitat d’alguns centres i que, com ja és habitual, serà superior en els centres de l’ICS que en aquells que estan representats per patronals privades. 



Sembla clar que quan el president parla d'”estructures d’Estat” no pensa en una sanitat pública i universal de qualitat. 





Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 

Barcelona, 30 d’abril de 2013