De la Secretaria de la Dona

CCOO de Catalunya rebutja les declaracions del ministre de Justícia, Sr. Ruiz Gallardón, sobre la intenció de que la malformació del fetus no sigui considerat un supòsit d'avortament, tal i com contempla la llei actualment


FotoDins el context de retallades i de retrocés de les llibertats, des de CCOO de Catalunya considerem aquestes declaracions com un atac als drets de les dones a disposar del seu propi cos, tal i com recull l'apartat sobre drets sexuals i reproductius de les Nacions Unides, en què impedir a una dona avortar, si és que ho desitja, és una privació de la seva llibertat i una negació del dret a controlar el seu propi cos. 

L'aprovació de la reforma actual de la llei de salut sexual i reproductiva, basada en els terminis a la que proposa el PP, que recupera la via dels supòsits, suposa "tornar a una llei de terminis més dura que la que es va aprovar fa 30 anys". 

La dificultat d'accedir a l'avortament recaurà en un accés desigual a la sanitat, que torna a ser, d'aquesta manera, una qüestió de renda, afavorint així un procés de trencament social. El PP vol retallar drets sexuals i reproductius que han costat molt temps aconseguir i que ja estan consolidats i acceptats per una àmplia majoria de les dones i els homes d'aquest país, endarrerint-nos així als anys 70. Amb aquests canvis en la llei de l'avortament que proposa el ministre Gallardón es forçarà a moltes dones sense recursos a avortar clandestinament, amb el conseqüent risc per la seva salut, i a les que tenen més diners a marxar a avortar a Londres o a Holanda com fa 40 anys. 

El que argüeix el ministre Gallardón de falta d'ètica, en la llei actual, sí que suposa una falta de valors ètics cap als drets de les dones. 


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 
Barcelona, 23 de juliol de 2012
27/07/2012

Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

CCOO de España   CCOO de Catalunya   Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.