La Comissió Europea obre una consulta pública sobre la manera de produir consumir més sostenible

La Comissió Europea vol conèixer la seva opinió sobre la manera de produir i consumir de forma més sostenible, per això ha obert un procés de consulta pública que durarà fins al proper 3 d’abril.

D’acord amb el full de ruta “Cap a una Europa eficient en la utilització dels recursos”, aprovada el passat setembre, si desitgem satisfer les nostres necessitats i mantenir el mateix nivell de benestar en el futur, les empreses hauran de produir més valor afegit amb menys inversió i els consumidors hauran d’adoptar uns patrons més sostenibles de consum de productes i serveis.

Amb aquesta idea, la Comissió Europea està revisant actualment les seves mesures en l’àmbit del consum i la producció sostenibles (CPS) a fi de vetllar perquè aquestes mesures ajudin Europa a utilitzar els seus recursos de manera més eficient i a posar-la en el camí de la sostenibilitat a llarg termini.

La consulta pública invita les parts interessades a donar la seva opinió sobre la manera de millorar les polítiques de la UE en matèria de consum i producció sostenibles en quatre àmbits, a fi i a efecte d’aportar observacions específiques sobre diversos aspectes.

Entre aquests temes hi figuren les polítiques de disseny de productes, reciclat i gestió de residus; la contractació pública ecològica i l’estímul als organismes públics per preferir solucions respectuoses amb el medi ambient; les mesures de millora del comportament mediambiental dels productes; i les accions per a la millora del comportament mediambiental de les organitzacions.