format impressió |  contrast  

Responsabilitat social

 

 

via laietana, 16
5a planta
08003 barcelona
telèfon 934.812.906
Fax. 934.812.770
sseliva@ccoo.cat
com accedir-hi?

 

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Dinamarca assumeix la presidència de la UE amb una agenda verda i responsable


Dinamarca va assumir la Presidència del Consell de la Unió Europea a principis de 2012. El seu desig és reunir i enfortir Europa, que avui en dia s’enfronta a reptes considerables. El seu pla de treball inclou accions amb els eixos “Una Europa responsable” i “Una Europa verda”. Les quatre grans prioritats del Govern danès apunten cap a l’economia, el creixement, el medi ambient i la seguretat.

L’eix “Una Europa responsable” indica que la presidència danesa haurà de portar a la pràctica les decisions del Consell Europeu de desembre de 2011 orientades a enfortir la disciplina pressupostària i estabilitzar l’economia. També li correspondrà aplicar el conjunt de mesures de governança econòmica.

En la proposta “Una Europa verda” la presidència danesa desitja incloure el creixement verd i sostenible en el nucli del seu programa i mantenir la primacia mundial de la UE en qüestions de medi ambient, energia i clima. La proposta de directiva sobre eficiència energètica, el full de ruta en l’àmbit de l’energia per al 2050 i el setè programa d’acció en matèria de medi ambient figuren entre els assumptes que Dinamarca vol impulsar.

També genera alts nivells d’expectatives què pot arribar a passar amb la proposta legislativa sobre la transparència de la informació social i mediambiental que presentarà la Comissió, segons s’anticipa en la comunicació sobre l’estratègia renovada de la UE per a 2011-2014 sobre la responsabilitat social de les empreses.

Molts recorden que el Parlament danès va votar una llei a finals de 2008 que obliga a quasi 1.100 grans empreses a descriure la seva RSE i les seves polítiques d’inversió responsable, la manera en què ha estat implementada i els resultats obtinguts.

Dies enrere es va conèixer que la Euopean Coalition for Corporate Justice (ECCJ) treballarà en una proposta de legislació de l’informe no financer obligatori que va desenvolupar la Comissió Europea. En l’última assemblea de l’organització es va comptar amb la presència d’un membre de la Direcció General de Mercat Intern de la Comissió Europea, líders del procés, per tal de conèixer la línia de treball que està duent a terme la UE en matèria de transparència i informe no financer. La posició de l'ECCJ és que ha de ser un marc aplicable i obligatori a més de ser simple i sense ambigüitats. També han d’existir sistemes de verificació que garanteixin la qualitat de la informació proporcionada.


28/02/2012

Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


Cercador  

On som Afilia't aquí

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI