format impressió |  contrast  

Responsabilitat social

 

 

via laietana, 16
5a planta
08003 barcelona
telèfon 934.812.906
Fax. 934.812.770
sseliva@ccoo.cat
com accedir-hi?

 

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

L'objectiu és promoure una inversió de gran qualitat que contribueixi al progrés econòmic mundial

La Comissió de Comerç Internacional del Parlament Europeu demana que la RSC sigui un element central de qualsevol futur acord d'inversió


                                                                                                                                                                                                        
          (Seu del Parlament Europeo)

Es demana que la RSC sigui un element central de qualsevol futur acord d'inversió
Un informe de la Comissió de Comerç Internacional del Parlament Europeu sobre la futura política europea en matèria d'inversions estrangeres proposa que la RSC sigui un element central de qualsevol futur acord d'inversió.


Abans de les negociacions de la UE sobre els acords d'inversió amb importants actors mundials, incloent a Canadà, l'Índia i Singapur, el Parlament Europeu ha demanat avui a la Comissió i als vint-i-set estats membres que desenvolupin una política integrada i coherent d'inversió. L'objectiu és promoure una inversió de gran qualitat que contribueixi al progrés econòmic mundial.

Kader Arif, portaveu del S&D per a Comerç Internacional i autor d'un informe parlamentari sobre el tema, va dir: “Després de la votació d'avui, estem en un moment decisiu. Fins ara, els acords d'inversió se centraven tant en la protecció de l'inversor que de vegades les empreses podien funcionar en països en desenvolupament sense respectar elements socials o mediambientals.


“Aquest comportament ja no es tolerarà més. Per això, l'informe demana noves normes i que la responsabilitat social corporativa sigui un element central de qualsevol futur acord.

“El món ha canviat. La UE rebrà cada vegada més inversió estrangera i no podem pressionar per la protecció de l'inversor en detriment d’interès general.
“L'informe demana un equilibri real entre els interessos públics i privats. Es dirigeix a la protecció eficaç dels inversors europeus enfront d'expropiacions il·legítimes o a legislació encoberta que pretengui excloure'ls de certs mercats. També garanteix que les autoritats públiques sempre podran regular a favor de d’interès general.


“Demanem una reforma d'arrel del mecanisme de solució de conflictes, que fins al moment ha permès a empreses privades emprendre accions legals contra països i algunes vegades atacar la seva legislació social i mediambiental”.


L'informe demana una millor definició de les normes de protecció de l'inversor i una major transparència del sistema d'arbitratge, el dret a apel·lar decisions d'àrbitres internacionals i la possibilitat de consultar els sindicats i a organitzacions de la societat civil.
29/04/2011

Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


Cercador  

On som Afilia't aquí

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI