Per la negativa de l'empresa per aplicar mesures que redueixin els riscos als quals està exposada la plantilla

CCOO i UGT convoquen vaga a Lidl per al proper dijous 4 de juny


Els sindicats CCOO i UGT a Lidl han posat damunt la taula a la direcció de l’empresa una sèrie de qüestions per millorar les condicions laborals de la plantilla. Entre elles, està reforçar la vigilància a les botigues, augmentar les hores de contracte per equilibrar la càrrega de treball, aplicar el pertinent protocol per a la venda de productes tèxtils, condonar les hores negatives que l’empresa ha provocat, pagar les hores complementàries programades després de l’acord al 150 % tal com s’estableix, o la consolidació de la mitjana en les hores complementàries dels 2 últims anys. L’empresa s’ha negat a atendre totes i cadascuna d’elles.

Després d’unes primeres setmanes on el diàleg entre empresa i sindicats ha estat la tònica general, Lidl ha decidit abandonar la negociació tant de mesures per assegurar una desescalada segura per a la plantilla, com de mesures que compensin el gran esforç realitzat per les persones que treballen a Lidl, i que han estat i estan exposades a gran estrès físic i psicològic en l’actual situació de crisi de coronavirus.

No obstant això, Lidl sí que ha atès moltes d’aquestes propostes en un acord que ha subscrit al País Basc amb el sindicat ELA. Aquest acord exclusiu suposa que l’empresa ha decidit dividir la seva plantilla en treballadors de primera i treballadors de segona, trencant l’homogeneïtat aconseguida gràcies al conveni d’empresa.

Per tot això, els sindicats CCOO i UGT han decidit convocar una vaga el proper dijous 4 de juny a les botigues de Lidl.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 27 de maig de 2020
27/05/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.