Aquesta crisi no l’han de pagar els treballadors i treballadores autònoms

Has de poder fer la teva feina en condicions segures

Has de poder fer la teva feina en condicions segures. Per això, has de garantir a la feina el següent:

1. Disposar d’un protocol preventiu o pla de contingència clar, i mesures preventives negociades amb la representació legal dels treballadors i treballadores (en cas que n’hi hagi), començant per l’avaluació dels llocs de treball davant els riscos de la COVID-19.
2. Reforçar les mesures d’higiene personal (rentat de mans). Si fos necessari, també cal utilitzar gel desinfectant, guants, mascaretes o altres EPI.
3. Intensificar la higiene dels llocs de treball a causa de la situació actual.
4. Garantir una distància entre les persones treballadores i els clients o públic d’1,5 m o 2 m.
5. Limitar la capacitat de l’establiment, tenint en compte la capacitat màxima.
6. Organitzar els clients que romandran a l’exterior de l’establiment en espera del seu torn.
7. Informar els clients del control d’accés als locals i de l’obligació de cooperar en el compliment de les mesures establertes.
8. Tenir la informació i la formació suficient per implantar les mesures preventives organitzatives, d’higiene i tècniques per protegir les persones treballadores.
9. Prendre totes les mesures preventives i utilitzar els equips de protecció individual que calgui per prevenir la transmissió del coronavirus.
10. Tu t’has de protegir, i també has de protegir les persones treballadores i els clients.
11. Avaluar i evitar l’exposició del personal treballador especialment sensible en relació amb la infecció de la COVID-19.
Aquesta crisi no l'han de pagar els treballadors i treballadores autònoms

Aquesta crisi no l’han de pagar els treballadors i treballadores autònoms

 T’assessorem en relació amb les mesures de protecció necessàries a la feina i davant qualsevol dubte sobre treball autònom. Truca a CCOO al 933 100 000 o emplena el nostre formulari (https://consulta.ccoo.cat/), i t’atendrà una persona especialitzada en assessorament del treball autònom.