Les mesures graduals i segures per a la reincorporació al treball presencial proposades pel sindicat són rebutjades; d'altra banda, el personal d'educació i de sanitat queda fora de les prioritats de l'Administració malgrat estar en primera línia davant la crisi de la COVID-19

CCOO critica que Funció Pública de la Generalitat decideixi unilateralment la reincorporació progressiva d'empleades i empleats públics


El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública implementarà unilateralment un pla de reincorporació progressiva als seus llocs de treball de les empleades i els empleats públics de la Generalitat de Catalunya, sense acord amb CCOO. La manca de voluntat negociadora de la representació de l’Administració ha estat present des de l’inici amb una actitud que ha impedit qualsevol avanç en el procés.

Des de l’Àrea Pública de CCOO es destaca que l’Administració ha exclòs a la plantilla dels departaments d’Educació i de Salut de les mesures de flexibilitat horària, conciliació, vacances i permisos, i a més ha eliminat el permís per deures inexcusables del personal amb fills o filles menors o persones dependents a càrrec, fets que han impossibilitat arribar a qualsevol acord.

Les nostres propostes adreçades a la millora de la protecció de la salut, dels grups vulnerables, la conciliació i la modalitat de treball no presencial no han estat recollides:
- Reincorporació presencial als centres de treball del personal mínim imprescindible prioritzant la prestació de serveis en la modalitat de treball no presencial.
- Criteris homogenis als departaments sobre les mesures de reorganització interna i flexibilitat horària en la prestació de serveis presencials.
- Reforçament dels canals en línia per a la formalització de tota mena de tràmits.
- Gaudiment del permís per deures inexcusables per al personal amb especial vulnerabilitat davant de la infecció i personal amb fills o filles menors o persones dependents a càrrec (la contraproposta de l’Administració va ser que el personal demanés una reducció de jornada perdent sou).
- Eines adequades per desenvolupar el treball no presencial (teletreball) de manera segura.
- Eliminació de l’obligatorietat en el gaudiment del període de vacances i del permís per assumptes personals.
- Reforçament de la seguretat en les dependències on es puguin preveure incidents.
- Fer un seguiment de l’aplicació als plans de contingències dels diferents departaments.

CCOO entén que ens trobem en una situació excepcional i que era necessari que l’Administració es presentés amb una actitud negociadora per poder consensuar les mesures proposades per la part sindical abans de la posada en marxa del Pla per a la transició cap a una nova normalitat. Resultava imprescindible compartir i concretar les mesures sobre els aspectes organitzatius i la seva adaptació a través de la negociació concreta en cada àmbit, però només el sindicat IAC-CATAC ha estat disposat a signar un acord insuficient i discriminatori cap els col·lectius d’educació i de sanitat, de manera incondicional, fet que ha provocat l’agraïment de l’Administració per la seva actitud.

Pel que fa al retorn del 60 % de la paga pendent del 2013, el conseller Puigneró comenta que és conscient de l’acord signat i que té temps fins al desembre del 2020 per al seu retorn.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 de maig de 2020
20/05/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.