CCOO de Catalunya, establiment segur contra la violència masclista

L’objectiu és que les dones en situació de violència masclista comptin al llarg del confinament amb el suport d’organitzacions i comerços per trucar al 900 900 120 o al 112

CCOO de Catalunya se suma a la iniciativa “Establiment segur contra la violència masclista”, promoguda conjuntament per l’Institut Català de les Dones i els Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu que les dones en situació de violència masclista comptin al llarg del confinament amb el suport del sindicat per trucar al 900 900 120 o al 112.

Aquesta iniciativa es concretarà en posar en un lloc visible dels locals de CCOO un cartell amb el missatge següent: “Establiment segur contra la violència masclista. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo” i ajudar les dones que ho demanin en tot allò que sigui possible.

Amb aquest missatge es vol ampliar el suport social a les dones que travessen aquestes situacions i que actualment poden estar aïllades. Una dona que s’acosta a un establiment i veu aquest cartell sap que pot comptar amb algú, que serà escoltada i podrà explicar la seva situació i que aquesta persona trucarà per ella al 900 900 120, per ser assessorada per professionals de l’advocacia, psicologia i l’atenció social, o al 112 en cas d’emergència.

Els efectius en el territori de Mossos d’Esquadra també col·laboren en la difusió d’aquests missatges als establiments comercials. Els comerços poden descarregar-se els missatges del web dones.gencat.cat i tenen al seu abast diverses versions en català, castellà, francès, anglès, rus, àrab, urdú, xinès, amazinc i romanès.

Una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència masclista amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis, trobar suport de familiars, amistats, o professionals. Aquesta actuació vol compensar aquests impediments.

Feu clic per veure :
– el cartell de la campanya CCOO de Catalunya, establiment segur contra la violència masclista (en format vertical o horitzontal)
– la web de la campanya ‘Establiment segur contra la violència masclista’