L'empresa es nega a complir les mesures cautelars estimades pel Jutjat social número 32 de Barcelona

CCOO denuncia que Ambulàncies Domingo obliga la plantilla a rentar la roba de feina i els EPIs al seu domicili


La Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya denuncia que l’empresa Ambulàncies Domingo, SAU, segueix obligant les seves treballadores i treballadors a emportar-se la roba de feina i EPIs (equips de protecció individual) als seus domicilis perquè la rentin i la desinfectin, en contra de l'estimat per part del Jutjat social número 32 de Barcelona.

En la interlocutòria núm. 20/202 en relació amb la sol·licitud de mesures cautelars prèvies a la demanda interposada per CCOO, la magistrada dicta el següent: “declaro que és obligació de l'empresa AMBULANCIAS DOMINGO, SAU, procedir al rentat, a la descontaminació i, si escau, a la destrucció de la roba de feina i dels equips de protecció individuals del personal tècnic de transport sanitari d'aquesta empresa (en serveis urgents i no urgents i amb caràcter general i indefinit en els termes exposats en el penúltim paràgraf del fonament de dret segon) pel risc de propagació de la COVID-19, i requereixo que de forma immediata procedeixi a donar compliment d'aquesta obligació i col·lateralment prohibeixo que el personal tècnic de transport sanitari es porti la roba de feina i els equips de protecció individuals al seu domicili per rentar”.

Així, per part de CCOO, es traslladarà la denúncia corresponent tant a la fiscalia com al Jutjat social número 32, per garantir el dret a la seguretat i la salut dels professionals, els pacients i els familiars, especialment en l’actual situació de crisi sanitària per coronavirus.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 6 de maig de 2020
06/05/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.