Auxiliars de geriatria davant la COVID-19

Com a auxiliar de geriatria has de poder fer la teva feina en condicions segures

Des de CCOO defensem que aquesta crisi no l’han de pagar les treballadores i treballadors.
Com a auxiliar de geriatria has de poder fer la teva feina en condicions segures. Per això l’empresa ha de:

– Garantir tant protocols clars com mesures preventives i organitzatives negociats amb la representació legal dels treballadors i treballadores.
– Facilitar informació i formació sobre higiene i mesures de protecció.
– Proporcionar mascaretes FFP2, bates impermeables, guants i ulleres de protecció d’un sol ús, especialment a les persones treballadores que entrin en contacte amb residents amb símptomes de coronavirus o confirmats.
– Afavorir la flexibilitat durant la jornada per permetre una higiene correcta i freqüent així com el rentat de mans amb aigua i sabó, i facilitar dispensadors de sabó desinfectant.
– Netejar i desinfectar els uniformes de les persones treballadores.
– Sectoritzar les persones residents per grups: sense símptomes compatibles amb la COVID-19, amb símptomes i casos confirmats de COVID-19. Tancar els espais comuns.
– Evitar l’exposició de les persones especialment vulnerables al virus (problemes respiratoris crònics, cardiovasculars o diabetis, entre d’altres), incloses les embarassades.
– Netejar i desinfectar freqüentment els espais i les superfícies.
– Evitar càrregues de treball excessives per prevenir problemes de salut com estrès, tensions i cansament.
– Facilitar a les persones treballadores amb símptomes compatibles amb el coronavirus que abandonin la feina i que contactin de manera no presencial amb els serveis mèdics trucant al 900 053 723 (de dilluns a divendres de 8 h a 20 h) o emplenant el formulari de l’enllaç següent: https://lamevasalut.gencat.cat/web/cps/registra-t.
– Proporcionar les proteccions adequades a les treballadores de la neteja i facilitar-los la informació i la formació necessàries.

Si la residència geriàtrica no et facilita les mesures necessàries per garantir la teva seguretat a la feina, truca a CCOO al 933 100 000 o formula la teva consulta al formulari següent: https://consulta.ccoo.cat/

Com a auxiliar de geriatria has de poder fer la teva feina en condicions segures

Com a auxiliar de geriatria has de poder fer la teva feina en condicions segures (en català)

Com a auxiliar de geriatria has de poder fer la teva feina en condicions segures

Com a auxiliar de geriatria has de poder fer la teva feina en condicions segures (en castellà)