Les persones treballadores i autònomes confinades han de tenir el dret a l'efecte de prestació que se'ls reconegui la situació d'incapacitat temporal (IT) assimilable a professional

CCOO exigeix als governs que aclareixin les instruccions administratives per destinar les prestacions de la Seguretat Social a les persones confinades de la Conca d'Òdena


Davant la proposta del Govern de la Generalitat de passar a fase 2 i ampliar 15 dies el confinament de la Conca d’Òdena, que aquest matí ha contrarestat el Gobierno d'Espanya apuntant que aquesta decisió en virtut de l’Estat d’alarma li pertoca en exclusiva al Ministeri de Sanitat, CCOO manifesta que hauria de primar la coordinació entre administracions, la cooperació i posar la salut de les persones i l’activitat social i econòmica al centre en el context d’una pandèmia de coronavirus d’efectes devastadors al nostre territori.

La coordinadora de CCOO a l’Anoia, Alfonsa Santisteban, considera que amb aquestes declaracions i informacions creuades se li fa un flac favor a la ciutadania i a les persones treballadores de la Conca d’Òdena, i es contribueix a un estadi d’incertesa i desconcert gens clarificador. El sindicat apunta que aquest matí ha rebut un nombre significatiu de trucades i consultes en les quals moltes persones treballadores dubtaven sobre quin havia de ser el criteri respecte de presentar-se al lloc de treball.

Segons Alfonsa Santisteban: "Aquesta pandèmia passarà i ara toca centrar tots els esforços a reduir el risc de contagi i atendre la salut de les persones malaltes. Quan passi tot això, continuarem preocupats per activar econòmicament el territori, ja especialment castigat per un atur per sobre de la mitjana del país, alarmant en el cas de dones i joves, i per impulsar un model productiu que aposti per polítiques industrials potents, innovadores que creïn ocupació de qualitat i amb drets".

CCOO de Catalunya exigeix a ambdós governs que en virtut de l'article 5 del RDL 06/2020 que preveu mesures amb la finalitat d'evitar la propagació de la malaltia COVID-19 i mantenir la protecció social dels treballadors i treballadores inclosos autònoms, aclareixin les instruccions administratives. Les persones treballadores confinades de la Conca d’Òdena directament o indirectament (poden ser les empreses les confinades i les persones treballadores ser-hi fora) han de tenir dret que se'ls reconegui la situació d’incapacitat temporal (IT) assimilades a malaltia professional a l'efecte de prestació, i amb caràcter retroactiu des de la data d’inici del confinament.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 26 de març de 2020
26/03/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.