CCOO demana que els departaments de la Generalitat facin una comunicació directa al personal sobre els plans de contingència amb motiu del coronavirus

La Direcció General de Funció Pública va emetre ahir la Instrucció 3/2020, de 13 de març, sobre mesures preventives, de protecció i organitzatives d’aplicació al personal al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2.

El punt 2 de l’esmentada instrucció estableix que cada departament ha d’elaborar un pla de contingència departamental en el qual concretaran les activitats i serveis públics, que es consideren bàsics i estratègics, i, per tant, quin és el personal que l’ha de realitzar. A la resta d’empleats i empleades públics que no resultin adscrits a la prestació d’activitats i serveis públics bàsics i estratègics se’ls concediran permisos per deures inexcusables de caràcter públic.

Aquesta informació sobre el pla s’està penjant al portal ATRI d’alguns departaments, però sense una comunicació directa al personal que indiqui quina és la seva situació i les gestions que han de realitzar en cas d’estar en situació de sol·licitar permisos.

El personal no pot estar pendent de les novetats que puguin aparèixer a la intranet de cada departament: cal que rebin instruccions, peticions i comunicacions directes dels respectius comandaments.