CCOO de Catalunya fa una crida a participar a la concentració en suport a la companya Sílvia Aquiles

Demà dijous, 12 de març, a les 11 h davant el TSJC. Es reclama el retorn de la custodia de la seva filla i el seu fill

CCOO dona suport a la concentració davant del TSJC per exigir juntament amb Sílvia Aquiles que se li retorni la custodia de la seva filla i del seu fill, els quals, a causa d’un seguit de fets i actes de violència institucional, li van ser retirats el passat 4 de març.

Hem conegut aquests dies un nou cas on el síndrome d’alienació parental (SAP) ha servit a una jutgessa per treure la custòdia de dues criatures, una de set anys i una de quatre anys, a la seva mare per tornar amb el seu pare, el que havia denunciat per abusos sexuals quan la nena tenia tres anys.

Utilitzar el SAP o els sinònims com la “preocupació mòrbida” o les “interferències parentats” que no tenen cap base científica per revictimitzar i agredir les dones és greu, rebutjable i cal que es deixi de fer.

Però si a més a més quan s’argumenta que existeix SAP provocat per la mare, com es el cas que denuncia la Sílvia Aquiles, en resulta la desprotecció i l’exposició al risc de patir abusos sexuals per part del pare o se’ls aparta de la seva mare sense més, es tracta de masclisme institucional, irresponsabilitat i negligència i encara és mes greu.

Fa temps que les unitats especialitzades en informar els abusos sexuals als infants estan qüestionades. En primer lloc generen denúncies de mares i persones tutores, que tot i tenir la valentia de posar en coneixement casos d’abusos sexuals a infants, veuen com els informes en ocasions no acaben de trobar la manera de determinar si efectivament hi hagut aquests abusos. Però també han estat denunciades per mares o persones tutores perquè s’extralimiten en les seves funcions afegint valoracions gratuïtes i que no són pertinents, sobre les mares o les seves actituds i aptituds i utilitzant amb massa freqüència la figura del SAP per determinar-ne la seva idoneïtat.

Una mala praxi sumada a la visió nul·la i als coneixements de gènere d’alguns professionals del sistema judicial i d’atenció social fan que, en aquest i d’altres casos, les criatures pateixen una doble i triple victimització.

El sistema ha de protegir per damunt de tot els drets dels infants, la seva protecció i la seva seguretat davant de la violència sexual. Les unitats especialitzades no haurien de revictimitzar les dones mares.

Perquè el SAP és una excusa per exercir violència masclista institucional amb total impunitat.
Perquè hi ha defectes en tot el procediment i s’ha de revisar.
Perquè no l’han escoltat i no han escoltat els testimonis de la seva filla i del seu fill.
Perquè aquesta situació està generant un patiment i una gran vulneració de drets de la seva fill i del seu fill.
Perquè es tracta d’un nou cas de violència institucional.
Perquè han portat a la nena de set anys a un centre de menors i es troba incomunicada.
Perquè el nen de quatre anys és amb el pare, denunciat per abusos.

Per tot això donem suport a la Sílvia Aquiles, que exigeix justícia i que li retornin la seva filla i el seu fill, i donem suport a la convocatòria per a la concentració davant del TSJC demà dijous 12 de març, a les 11 del mati.

Us hi esperem #JustíciaParaSilvia #STOPSAP