CCOO de Catalunya qualifica l'”Acord del segle” de Trump sobre Palestina com el robatori del segle

Demà dissabte, 1 de febrer, a les 18.30 hores, concentració de suport al poble palestí a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

La proposta feta pel president dels EUA, Donald Trump, en una roda de premsa conjunta amb el president del govern israelià, Benjamin Netanyahu, presentada com la solució definitiva a la qüestió palestina i anomenada pel mateix Trump l’“Acord del segle”, pretén liquidar els drets del poble palestí reconeguts per la comunitat internacional a través de les resolucions de l’ONU, com ara el dret a l’autodeterminació i el dret a un estat independent sobirà en els territoris ocupats el 1967, amb Jerusalem com a capital.

La proposta unilateral de Trump i Netanyahu és un robatori als territoris palestins, deixant en mans d’aquest poble un territori que no arriba al 15 % de la Palestina històrica. Es tracta d’un territori dividit en cantons cercats per l’exèrcit israelià i per assentaments de colons annexionats a l’Estat d’Israel, que pretén annexionar-se la Vall del Jordà. A més, l’Administració civil palestina queda sota el control de l’exèrcit israelià i nega el dret dels refugiats palestins al retorn a les seves terres i a les serves llars, tot declarant Jerusalem com a capital eterna i indivisible de l’Estat d’Israel.

La proposta de Trump i Netanyahu té com a objectiu la capitulació del poble palestí i el reconeixement d’Israel com a estat purament jueu. D’aquesta manera es legitima la política d’apartheid contra la població palestina en els territoris ocupats el 1967 i contra els àrabs palestins en els territoris ocupats el 1948.

CCOO de Catalunya manifesta el seu rebuig al pla de Donald Trump tot considerant, d’una banda, que són el poble palestí i els seus representants legítims reconeguts per la comunitat internacional els qui tenen la paraula per decidir el seu futur i, d’altra banda, tornant a reiterar el nostre suport a les resolucions internacionals de les Nacions Unides núm. 242 i núm. 194, com a solució duradora i justa a la qüestió palestina.

Així mateix, CCOO de Catalunya demana als governs espanyols i europeus el reconeixement de l’Estat palestí independent amb les fronteres fixades per les resolucions de l’ONU, i el rebuig a les polítiques d’apartheid, unilaterals i d’annexió dels territoris ocupats. Fem una crida a la classe treballadora catalana i al poble de Catalunya a manifestar la seva solidaritat amb el poble palestí tot participant, entre d’altres, en la concentració del dissabte 1 de febrer a les 18.30 hores a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, convocada per Casa Palestina i la Comunitat Palestina a Catalunya.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 31 de gener de 2020