Taller de sensibilització sobre la situació de la dona refugiada i la seva inserció laboral a Catalunya

Organitzat pel CITE de CCOO de Catalunya i les fundacions Benallar, Servei Solidari i Educació Solidària

Aquest divendres tindrà lloc a Barcelona el taller “Dones, Asil i Treball” que organitza el Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de CCOO de Catalunya, conjuntament amb les fundacions Benallar, Servei Solidari i Educació Solidària, que formen part de l’acció social de l’Escola Pia de Catalunya.

Aquest taller, dintre d’un projecte de la Fundació Pau i Solidaritat del sindicat i de l’Assemblea Catalana per la Pau (ACP), amb el suport de l’Agència Catalana per al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, vol sensibilitzar sobre la situació de les dones refugiades a Catalunya i la seva inserció laboral. Es farà a la ronda Sant Pau, 80, 2n, a Barcelona.

Entre els diferents temes que s’hi tractaran hi ha el marc legal d’asil i d’estrangeria, la situació laboral de les dones estrangeres (amb especial èmfasi en el sector del treball de la llar, per ser el que més dones ocupa) i els drets laborals de les persones estrangeres amb o sense autorització de residència.

Finalment, es realitzaran diferents dinàmiques de grup sobre els estereotips i prejudicis en relació amb la immigració i el refugi i els seus efectes en la construcció del discurs xenòfob i racista. Aquestes dinàmiques formen part de la proposta didàctica de la campanya del CITE “Desmuntant prejudicis” per combatre els estereotips i els prejudicis als centres de treball.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 11 de juliol de 2019