Portada pel Gabinet Tècnic Jurídic del sindicat

CCOO guanya una sentència que aconsegueix la readmissió d'un treballador d'Autocares Meg Bus, SL, acomiadat després de presentar-se a les eleccions sindicals


El Jutjat Social 33 de Barcelona ha dictat una sentència que condemna les empreses Autocares Meg Bus, SL, i Cintoi Bus, SL, a readmetre un representant dels treballadors per CCOO i al pagament d’una indemnització de 50.000 euros per danys i perjudicis.

Un cop el treballador (que es trobava en situació de baixa laboral) es va reincorporar al seu lloc de treball, el servei de prevenció aliè de l’empresa va fer un informe on manifestava que, durant un temps i per la medicació, havia de canviar de lloc de treball.

Posteriorment, quan l'empresa es va assabentar que es presentava a les eleccions sindicals, va pressionar la doctora per canviar el dictamen mèdic i realitzar un altre en què digués que no era apte per a la seva feina. Exactament, la sentència recull que la causa “havia estat prèviament manipulada per tal d’aconseguir la fraudulenta finalitat perseguida” i es va canviar sense cap criteri mèdic.

El jutge considera que l’actuació de l’empresa vulnera els drets fonamentals del treballador i que amb l’acomiadament l’empresa volia, segons el text de la sentència, donar “un toc d’atenció o avís a altres potencials navegants sindicals”. Per aquest fet, es condemna l’empresa a 50.000 euros per danys i perjudicis.

Cal destacar no només l’actuació fraudulenta de l’empresa, sinó també la manipulació d’un informe mèdic i la pressió exercida sobre els serveis de prevenció Quirón Prevención que posen en dubte la seva feina i independència.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 8 de juliol de 2019
08/07/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.