Dilluns, 1 de juliol, a l'Hospitalet de Llobregat

CCOO convoca aturades a Extel Contact Center


La plantilla d’Extel Contact Center de l’Hospitalet, que presta el servei del 1004 de Movistar, va acordar en assemblea la convocatòria d’aturades parcials davant la contínua pèrdua de serveis i la disminució de la plantilla. Amb el suport de CCOO, les aturades seran dilluns, 1 de juliol, d’11.30 a 12.30 h i de 18.00 a 19.00 h, amb concentració a les mateixes hores a les portes del centre de treball, a la plaça d’Europa, 17-19, de l’Hospitalet.

Des de l’ERO del 2016 i la modificació substancial de les condicions de treball del 2017, s’han produït diverses subrogacions de plantilla, no renovacions de contractes eventuals i acomiadaments disciplinaris per suposats baixos rendiments i baixes mèdiques, que han fet reduir la plantilla de 350 a 73 persones.

L’empresa acaba de comunicar una altra pèrdua de servei (SAS AGENCE DES MÉDIAS NUMÉRIQUES - amen.fr), i en aquest cas són 7 els acomiadaments que es produiran el 3 de juliol.

El sector de contact center és un dels més precaris: al voltant del 70 % de les persones que hi treballen són dones, i d’aquestes la meitat són joves menors de 35 anys; la majoria treballa 30 hores, 25 hores, o menys, amb un salari mitjà d’uns 600-700 euros.

A aquestes precàries condicions s’hi ha de sumar la sobrecàrrega de treball, l’establiment d’objectius inassolibles i la manca de descans o de pausa per anar al lavabo, fet que crea un mal clima laboral i incrementa la càrrega mental de la plantilla.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 25 de juny de 2019
25/06/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.