CCOO de Catalunya demana treballar per regular l’eutanàsia

Més del 80% de la població està a favor de despenalitzar l’eutanàsia i el suïcidi assistit

El cas recent de la mort assistida de María José Carrasco -a través del seu marit, Ángel Hernández-, que patia una esclerosi múltiple des del 1989 que l’havia fet dependent per a totes les activitats de la vida diària, demostra una vegada més la necessitat urgent d’una legislació que respongui a la demanda social d’una llei que reguli l’eutanàsia.

La derivació del cas a la jurisdicció de la violència de gènere no té sentit i mostra de manera clara l’absència d’una regulació específica i és impropi d’una societat democràtica, lliure i fraternal.

CCOO demana als partits polítics que facin un pas endavant perquè la societat necessita el compromís polític i la valentia de les diputades i els diputats que ens representen.

És inadmissible que al segle XXI el fet d’ajudar una persona a disposar de la seva vida lliurement i en plenitud de les seves facultats mentals sigui castigat pel Codi Penal; defensar el dret a la vida no justifica en cap cas obligar una persona a viure amb un patiment indescriptible i a suportar un tipus de vida molt deteriorada.

Més del 80% de la població està a favor de despenalitzar l’eutanàsia i el suïcidi assistit. Prova d’això és el gran ressò social i mediàtic que aquest últim cas ha fet palès. La demanda d’assistència a les persones més vulnerables amb respecte als seus valors i decisions és el reflex d’una societat conscient i madura.

Des de CCOO donem tot el nostre suport a Ángel Hernández. Per evitar que altres casos com aquest es puguin repetir, és un imperatiu moral exigir ja una Llei d’Eutanàsia als nostres representants polítics.

De fet, el sindicat manté un conveni de col·laboració amb l’associació Dret a Morir Dignament-Catalunya i comparteix els criteris en relació a l’eutanàsia i el dret a una mort digna.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 15 d’abril de 2019