CCOO xifra en un 75% el seguiment a Barcelona de la primera jornada de vaga general a Correos

Avui divendres, 30 de novembre: èxit rotund

CCOO, sindicat majoritari a Correos, ha qualificat d’èxit rotund la primera jornada de vaga a Correos, amb un seguiment a la província de Barcelona d’un 75% i 80% a tota Espanya. El sindicat ha assenyalat que el contundent suport de la primera vaga general és el símptoma d’una plantilla asfixiada per les retallades salarials, d’ocupació i drets soferts en els últims anys i ha advertit al Govern i a Correos que si no volen rèpliques el 21 i el 26 de desembre, en plena campanya nadalenca, han de posar sobre la taula de negociació la recuperació d’almenys el 9% del poder adquisitiu i dels 15.000 llocs de treball eliminats en els últims vuit anys

Amb un 80% de seguiment en la primera jornada de vaga general a Correos a tota Espanya en els torns nocturn i diürn, 75% a la província de Barcelona, CCOO, sindicat majoritari, ha qualificat el seguiment massiu i èxit rotund. A Astúries i Granada, gairebé el 100% de la plantilla ha secundat l’aturada general en el torn de nit. A Barcelona i Sevilla per la seva banda el 85% dels treballadors i treballadores del torn de nit han rebutjat les ínfimes propostes plantejades per l’empresa.

Per a CCOO, l’elevat suport a aquesta jornada de vaga general indica el rebuig a la política severa de retallades salarials del 9%, de 15.000 llocs de treball fixos i una precarització desmesurada en drets que ha convertit a l’empresa postal pública en pionera de la precarització, amb un 35% d’eventualitat i 22% de temps parcials.

El sindicat assenyala que la direcció de Correos i el Govern socialista, que va fer públic el seu compromís amb els treballadors i treballadores de Correos en la seva etapa en l’oposició i en la seva actual legislatura en el ple del Congrés el passat 21 de novembre, han de traduir i exercir la seva responsabilitat amb els gairebé 60.000 treballadors i treballadores de Correos en un acord plurianual amb increments salarials, d’ocupació i de drets.

Per a CCOO, la proposta de l’empresa de l’última mesa de negociació del passat 29 de novembre és irrisòria i ha indicat que només desconvocarà les vagues generals del 21 i el 26 de desembre, anunciades per CCOO, UGT i CSIF en plena campanya nadalenca, si el Govern i la direcció de l’empresa inclouen 15.000 llocs de treball fixos per restaurar els llocs eliminats, la recuperació d’almenys el 9% del poder adquisitiu perdut i la incorporació de fons addicionals per incrementar les nòmines mileuristes i millores de la promoció, la provisió de llocs i drets com la supressió obligatòria de treballar en dissabtes a l’ínfim preu de 2,54 euros l’hora. Aquestes són les línies vermelles que el sindicat apunta com a essencials per a la desactivació del conflicte.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 30 de novembre de 2018