CCOO fa campanya per un consum responsable que faciliti la conciliació de les persones treballadores al comerç

Demà divendres, 30 de novembre, amb participació de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, al Portal de l’Àngel – plaça Catalunya de Barcelona

El Black Friday és el començament del desembre black per a les persones treballadores del comerç. El proper mes de desembre el comerç obrirà quasi tots els festius i diumenges. CCOO de Serveis de Catalunya fa una campanya de difusió entre la clientela en diferents centres comercials de Catalunya, “Al comerç volem conciliar!”, per demanar que adoptin uns hàbits de compra i consum responsable que facilitin la conciliació de la vida laboral i familiar de les persones treballadores al comerç.

Per a CCOO, comprar en festius i diumenges no és necessari, donada l’obertura d’horari comercial en dies laborables -de dilluns a dissabte-, que pot ser suficient per trobar un temps per comprar. CCOO constata que obrir festius i diumenges no incrementa el volum de vendes, sinó que queda repartit: el que es compra en festiu és el que no es compra de dilluns a dissabte.

CCOO constata que l’augment d’ocupació per a aquestes dates, precària i temporal, es produeix per l’increment de les vendes i no per obrir en festius i diumenges. Per a la majoria de les persones treballadores del comerç, més de 240.000 a Catalunya, aquestes dates els suposa modificar la jornada i no poder gaudir i preparar les festes com a tothom.

El sindicat apel·la la clientela  perquè compri dins de l’horari comercial i surti dels establiments abans de l’hora de tancament, la qual cosa facilitarà que les persones treballadores puguin acabar la jornada laboral a l’hora establerta, com a dret irrenunciable, i no haver d’allargar l’horari.

CCOO reclama un horari de tancament dels comerços d’acord com ho fan el transport públic, els hàbits dels àpats i el descans nocturn, així com la programació de televisió i la dels espectacles… i establir l’horari comercial màxim fins a les 21 hores durant tot l’any, per apropar-se a horaris europeus.

La campanya està previst de realitzar-la de cara al mes de desembre a diferents centres comercials d’arreu de Catalunya. El passat divendres 23 de novembre va iniciar-se a Mataró Parc coincidint amb el Black Friday, amb bona acollida entre la clientela. Avui dijous, 29 de novembre, es realitza a Girona durant el matí pel carrer comercial de Joan Maragall.

La propera acció es realitzarà demà divendres, 30 de novembre, a Barcelona, de 12 hores a 18 hores a la zona del Portal de l’Àngel – plaça Catalunya, amb participació de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, que a les 17 hores atendrà els mitjans de comunicació.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 29 de novembre de 2018

Agenda:
Divendres, 30 de novembre, de 2018
a les 17 hores (declas)
Av. Portal de l’Àngel – plaça Catalunya. Barcelona