CCOO valorem positivament l’acord assolit a Capresa

L’acord garanteix alternatives d’ocupació per a tota la plantilla, amb unes condicions econòmiques i laborals dignes

Finalment, la direcció de Sidenor i la representació dels treballadors i treballadores han arribat a un acord sobre el pla de tancament de les instal·lacions de Calibrados de Precisión (CAPRESA), de la Llagosta. Malgrat que no s’ha pogut evitar el tancament de la factoria vallesana, CCOO d’Indústria de Catalunya valorem positivament l’acord assolit el 16 de novembre, ja que garanteix alternatives d’ocupació per a tots els treballadors i treballadores afectats, amb unes condicions econòmiques i laborals dignes.

Després d’un mes d’intenses negociacions, s’ha acordat el canvi de l’expedient d’acomiadament col·lectiu de tota la plantilla de CAPRESA per un pla de mobilitat geogràfica i modificació substancial de les condicions de treball per tal de garantir l’ocupació en les millors condicions.

En primer lloc, s’acorda el manteniment de l’ocupació a tots els treballadors i treballadores afectats dins de les empreses del grup Sidenor, una garantia que a dia d’avui passa per la fàbrica de Vitòria. El trasllat de la maquinària, l’activitat i les persones es farà de manera gradual fins a finals del mes de juny de 2019. Les persones que es traslladin rebran una compensació econòmica de 12.000 € per despeses de mudança i trasllat, a més d’un permís retribuït de 5 dies laborables per facilitar les gestions de canvi de residència.

A aquests treballadors i treballadores se’ls aplicarà el conveni de la fàbrica de Vitòria, que per a la majoria és més avantatjós en matèria econòmica i de jornada laboral; tot i així, es garanteix una clàusula salarial per a aquelles persones el salari d’origen de les quals sigui superior al de destinació. També se’ls ofereix un pla de formació i acollida al nou lloc de treball, amb la participació de la representació legal dels treballadors i treballadores.

D’altra banda, l’acord també preveu una opció d’extinció immediata del lloc de treball per a aquelles persones que no optin pel trasllat, una opció que millora la legislació vigent en aquesta matèria i que està quantificada en una indemnització de 33 dies per any treballat, amb un màxim de 13 mensualitats.

L’acord també estableix la creació d’una comissió de seguiment per garantir el compliment del mateix i amb competències en totes aquelles qüestions que puguin sorgir en el període de trasllats.