CCOO denuncia represàlies contra la plantilla a l’Ajuntament d’Aiguafreda

Vigilants municipals

CCOO denuncia públicament que l’alcalde d’Aiguafreda ha trencat les relacions laborals amb la representació dels treballadors i treballadores i actua amb represàlies envers al col·lectiu de vigilants municipals.

El representant de CCOO a l’Ajuntament d’Aiguafreda explica l’actitud de l’alcalde com una represàlia en responsabilitzar-los sense fonament d’una denúncia presentada a l’Oficina Antifrau de Catalunya per l’eliminació de sancions de trànsit de manera discriminatòria i per causes no justificades a diversos ciutadans, incloent el mateix alcalde.

La negativa, per part de l’alcalde, a negociar les matèries establertes a l’Estatut Bàsic dels Empleats Públics, com el calendari del col·lectiu de vigilants municipals, fins i tot, va provocar l’any passat una actuació del síndic de Greuges.

Aquestes actuacions de l’alcaldia contra el col·lectiu de vigilants municipals han comportat el cessament del seu cap, la baixa laboral del seu delegat de personal i la imposició d’un quadrant discriminatori que incompleix aspectes de l’Acord de condicions laborals, així com la irregularitat de cobrir les mancances de servei amb un agent cívic contractat en un pla d’ocupació, quan aquesta figura no pot actuar en cap cas com a vigilant municipal.

Tot plegat repercuteix negativament en l’ambient laboral del col·lectiu, el servei públic i la seguretat ciutadana al municipi.

A més d’aquestes irregularitats, l’Ajuntament d’Aiguafreda té pendents de resoldre altres actuacions d’Inspecció de Treball en matèria de prevenció de riscos laborals i frau en la contractació.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 16 de febrer de 2018