CCOO denuncia les males condicions dels lavabos de l’Aeroport del Prat, que posen en perill la salut dels treballadors de la neteja i dels passatgers

El Comitè de Valoriza, empresa encarregada de la neteja de la terminal T1, anuncia mobilitzacions si no es posa remei a aquesta situació

El Comitè d’Empresa de Valoriza Facilities, SAU (Grup SACYR), encarregada de la neteja de la terminal T1 de l’Aeroport de Barcelona – el Prat, i amb majoria de representants de CCOO, ha tornat a denunciar la nefasta situació dels lavabos de l’aeroport, especialment els de terra vermell nord i recollida d’equipatges, que posa en perill la salut dels treballadors i les treballadores que realitzen la neteja i dels mateixos passatgers. Aquesta denúncia va ser presentada a la Inspecció de Treball.

Segons recull l’escrit enviat a la direcció d’AENA i de Valoriza per part dels delegats de prevenció de l’empresa, el comitè ja porta temps denunciant que els lavabos citats estan permanentment embussats, perden aigua i residus biològics durant tot el dia, el que provoca que els treballadors i les treballadores que realitzen els serveis de neteja visquin una situació inhumana i insostenible que els comporta estrès i sobrecàrregues de feina. A més, el comitè denuncia també que aquestes males condicions dels lavabos poden tenir conseqüències negatives també per als passatgers.

Davant d’aquest fet, el comitè d’empresa exigeix la solució urgent del problema i alerta que si no es prenen mesures iniciaran mobilitzacions i deixaran de realitzar la neteja d’aquests lavabos mentre estiguin en condicions inadequades.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 1 de febrer de 2018