CCOO de Catalunya expressa la seva solidaritat amb les protestes populars a Tunísia

Pel respecte a la llibertat d’expressió i manifestació

La publicació per part del Govern tunisià dels pressupostos del 2018, que preveuen l’acceptació de les condicions del Fons Monetari Internacional (FMI) d’imposar polítiques d’austeritat i l’increment de l’impost sobre el valor afegit (IVA), així com l’augment dels preus dels productes bàsics, ha provocat l’esclat de les protestes populars i socials a diferents ciutats del país, que s’han cobrat la vida d’un jove atropellat per un cotxe de policia, i han causat centenars de ferits i detinguts. Les protestes demanen la retirada dels pressupostos i la dimissió de l’actual govern.

La UGTT (Unió General del Treball de Tunísia) ha advertit el govern, en una roda de premsa del seu secretari general, Noureddine El Taboubi, que les mesures preses poden provocar la pujada dels preus de productes de primera necessitat per al consum diari dels tunisians i tunisianes, així com provocar un increment del nivell d’inflació, la pèrdua del poder adquisitiu de la ciutadania i l’augment de les desigualtats socials. La UGTT ha responsabilitzat el govern de les conseqüències de la política antisocial i liberal i ha exigit la sobirania en la decisions nacionals per tal d’assegurar l’interès públic del país, així com assolir les aspiracions del poble i les seves necessitats socials.

Des de CCOO de Catalunya manifestem la nostra solidaritat amb les demandes de la UGTT de Tunísia i amb les protestes populars. Exigim el respecte a les llibertats democràtiques i a la llibertat d’expressió i manifestació, així com denunciem la ingerència i les pressions de l’FMI en contra dels interessos del poble tunisià i de les classes populars.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 12 de gener de 2018