Els treballadors de l’Auditori i l’Orquestra guanyen el judici per reclamar el pagament de l’1% com la resta del personal de l’Ajuntament de Barcelona

El Jutjat Social núm. 13, en la sentència 377/2017, ha estimat la demanda dels treballadors i treballadores del Consorci de l’Auditori i l’Orquestra (OBC) i condemna l’Auditori a pagar l’augment salarial de l’1% corresponent als anys 2007 i 2008, i els endarreriments corresponents. Aquesta sentència arriba després de mesos de lluita i de tres jornades de vaga.

L’Ajuntament de Barcelona va abonar, l’any 2016, un augment salarial de l’1% dels anys 2007 i 2008 al seu personal, tant funcionari com laboral, i els imports endarrerits que, per sentència judicial i acord posterior, els devia.

Els treballadors i treballadores del Consorci de l’Auditori i l’Orquestra, van reclamar el pagament d’aquest augment salarial i els corresponents endarreriments, ja que la Disposició addicional primera del conveni els lliga a les millores laborals i econòmiques dels treballadors de l’Ajuntament.

El Consorci va decidir abonar aquest increment i endarreriments només al personal músic de l’OBC el passat mes de juliol. Gràcies a aquesta sentència condemnatòria l’empresa haurà d’abonar properament l’augment a la resta del personal.

Els treballadors i treballadores del consorci volen donar les gràcies al comitè pel suport en aquesta reclamació i al públic de l’Auditori pel seu escalf en les jornades de vaga dels passats mesos de març i maig.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 29 de desembre de 2017