Eleccions presidencials del passat 26 de novembre

CCOO, contra la repressió policial i militar a Hondures


La Secretaria d’Internacional i Cooperació de CCOO Catalunya i la Fundació Pau i Solidaritat expressen la seva consternació i gran preocupació davant un possible frau en els resultats de les eleccions presidencials dutes a terme a Hondures el proppassat 26 de novembre, la qual cosa beneficiaria el partit del govern actual, vinculat al cop d’estat perpetrat el juny del 2009, en prejudici del candidat d’Alianza Opositora, que liderava les votacions dels comicis generals.

Tal i com ha establert la CSA (Confederación Sindical de las Américas) en un comunicat, davant les irregularitats en el procés d’escrutini dels vots, per part del Tribunal Suprem Electoral, davant les denúncies de manipulació i retenció de les actes escrutades, de retards en el recompte de vots i la interrupció del sistema de còmput de vots durant 5 hores, la ciutadania d’Hondures ha sortit al carrer per manifestar la seva indignació pel frau electoral i exigir la transparència en el recompte de vots i en l’anunci dels resultats electorals, en ares de garantir i respectar la voluntat del poble hondureny.

Les mobilitzacions sorgides, a tot el país, per defensar la democràcia hondurenya han estat durament reprimides per les forces de seguretat pública, tot causant la mort de 10 persones i desenes de ferits i intoxicats per gasos lacrimògens.

La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya ha estat desenvolupant la seva cooperació sindical i transformadora a Hondures de la mà de la Confederación Unitaria de Trabajadores de Honduras (CUTH) i de la Federación de Organizaciones de Trabajadores y Trabajadoras del Sector Social e Informal de la Economía en Honduras (FOTSSIEH, part de la CUTH) per tal de contribuir a l’apoderament de la classe treballadora i així defensar els seus drets humans laborals a través de la lluita sindical.

Des de la Secretaria d’Internacional i Cooperació de CCOO Catalunya i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya ens unim a les demandes recollides per la CSA i realitzades per la Red de Sindicalistas contra la Violencia Antisindical de Honduras:
- Que l’Estat d’Hondures acabi amb la repressió policial i militar contra la població hondurenya que pacíficament es manifesta.
- Que es deixin de suspendre les garanties constitucionals i es respectin els drets humans de la ciutadania.
- Que es dugui a terme un recompte públic dels vots.
- Que la comunitat internacional implementi un seguiment de la situació del país davant la greu vulneració dels drets humans.

Per tot això, des de la Secretaria d’Internacional i Cooperació de CCOO Catalunya i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya expressem la nostra solidaritat amb el poble hondureny, especialment amb les famílies de les víctimes i amb la classe treballadora, així com amb les organitzacions sindicals mobilitzades en defensa de la democràcia del país.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 5 de desembre de 2017
05/12/2017

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies