La Taula per la Democràcia rebutja el manteniment de l’ordre de presó contra els dos membres del Govern i els presidents d’Òmnium i ACN i demana el restabliment de la normalitat democràtica

Per la posada en llibertat

La Taula per la Democràcia rebutja el manteniment de l’ordre de presó incondicional contra el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras; el conseller d’Interior, Joaquim Forn, i els presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, decidit avui pel jutge del Tribunal Suprem. Les entitats de la Taula denuncien la judicialització de la política que vivim a Catalunya des de la sentència de l’Estatut fins a la aprovació del 155 i que suposa un greu atac a la democràcia i a la convivència.

La Taula per la Democràcia denuncia que la causa oberta contra Jordi Cuixart i Jordi Sánchez per un presumpte delicte de sedició respon a una acció politicojudicial desproporcionada que suposa un atac a les llibertats d’expressió, reunió i manifestació, i per això reclama la llibertat dels dos presidents de les entitats Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i que es posi punt i final a l’ordre de presó.

Alhora, les entitats reclamen la llibertat del vicepresident Oriol Junqueras i del conseller Joaquim Forn i el restabliment de la normalitat democràtica a Catalunya, en l’actual context de la campanya electoral, que comença demà, per a dur a terme unes eleccions amb igualtat i amb totes les garanties democràtiques.

La Taula per la Democràcia considera que un conflicte polític ha de tenir solucions polítiques i observa amb preocupació com les actuacions judicials produïdes a instàncies de la Fiscalia estan perjudicant els procediments per trobar una solució en la negociació i el diàleg. Per això reclama la posada en llibertat dels activistes i consellers empresonats.

Taula per la Democràcia

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 4 de desembre de 2017