CCOO lamenta que Barcelona no hagi estat escollida com a la nova seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA) pels efectes positius que hauria tingut per l’economia i el mercat laboral de Catalunya

Gran pèrdua per la ciutat i el país

El 20 de novembre de 2017 vam tenir coneixement que la ciutat de Barcelona va ser desestimada ja en la primera ronda de les tres votacions per a escollir la nova seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA), i que la ciutat guanyadora ha estat Amsterdam.

Des del nostre sindicat ho considerem una gran pèrdua pel que això representava, no només per la ciutat sinó també pel conjunt del país.

CCOO hem col·laborat amb les tres administracions implicades en aquest projecte, tant a nivell local com autonòmic i estatal i veritablement ha estat una gran pèrdua. Vam valorar que suposaria la creació de molts llocs de treball (uns 4.000 directes i uns 14.000 indirectes). I a banda de suposar una expansió de llocs de treball, els nostres Instituts de Recerca haurien estat pioners en innovació, nous tractaments… augmentant la qualitat i l’esperança de vida. També a nivell hospitalari hauria suposat una destinació per als futurs investigadors i s’haurien desenvolupat estudis per a les nostres universitats de la branca sanitària, fent de Barcelona una ciutat atractiva per aquest col·lectiu.

En definitiva, només ens hem trobat acusacions mútues tant a nivell autonòmic com estatal, i des de CCOO fem una crida a la responsabilitat econòmica del Govern i del Gobierno, que han abandonat el seu paper de promotors de polítiques econòmiques responsables i que anteposen interessos partidistes o particulars.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 22 de novembre de 2017