Catalunya, al capdavant en creixement, i a la cua pel que fa a qualitat de l'ocupació i despesa social

CCOO de Catalunya publica una nova actualització de les dades de l'Eurobaròmetre social, elaborat per l'àmbit d'estudis del sindicat


Foto L’Eurobaròmetre social és un estudi elaborat pel CERES (Centre d’Estudis i Recerca Sindicals) de CCOO de Catalunya segons una sèrie de 33 taules amb dades socioeconòmiques i socials de tots els països de la Unió Europea (UE), la mitjana de la UE i Catalunya.

Les principals conclusions de la darrera actualització són les següents:
- L’any 2016 l’economia catalana presenta un creixement del 3,5%, que és lleugerament superior al d’Espanya (3,3%) i se situa més d’un punt per sobre de la mitjana europea (1,9%). Només 3 països de la UE van créixer més que Catalunya.
- Aquest creixement econòmic comparativament superior contrasta, però, amb unes dades d’atur, qualitat de l’ocupació i despesa social de les pitjors de la Unió Europea.
- La taxa d’atur catalana, tot i la reducció interanual iniciada el 2014, és la pitjor després de la grega i l’espanyola, especialment en el cas de les dones. L’atur de llarga durada i la taxa d’atur juvenil de Catalunya són els quarts més alts d’Europa.
- La taxa de temporalitat catalana és la 4a més alta d’Europa i el percentatge de treball a temps parcial involuntari també és dels més alts. Això és especialment preocupant en el cas de les dones, el percentatge de treball involuntari de les quals triplica el dels homes.
- La despesa en protecció social és també de les més baixes d’Europa. En concret, la despesa en protecció social a Catalunya és inferior a la de Grècia i la despesa pública en educació és la segona més baixa després de Romania.

Trobareu l’Eurobaròmetre social a Iternet:
https://www.ccoo.cat/eurobarometre/

I aquesta infografia:
https://www.ccoo.cat/pdf_documents/2017/eurobarometre_infografia.pdf

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 16 de novembre de 2017
16/11/2017

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies