CCOO de Catalunya publica una nova actualització de les dades de l’Eurobaròmetre social, elaborat per l’àmbit d’estudis del sindicat

Catalunya, al capdavant en creixement, i a la cua pel que fa a qualitat de l’ocupació i despesa social

L’Eurobaròmetre social és un estudi elaborat pel CERES (Centre d’Estudis i Recerca Sindicals) de CCOO de Catalunya segons una sèrie de 33 taules amb dades socioeconòmiques i socials de tots els països de la Unió Europea (UE), la mitjana de la UE i Catalunya.

Les principals conclusions de la darrera actualització són les següents:
– L’any 2016 l’economia catalana presenta un creixement del 3,5%, que és lleugerament superior al d’Espanya (3,3%) i se situa més d’un punt per sobre de la mitjana europea (1,9%). Només 3 països de la UE van créixer més que Catalunya.
– Aquest creixement econòmic comparativament superior contrasta, però, amb unes dades d’atur, qualitat de l’ocupació i despesa social de les pitjors de la Unió Europea.
– La taxa d’atur catalana, tot i la reducció interanual iniciada el 2014, és la pitjor després de la grega i l’espanyola, especialment en el cas de les dones. L’atur de llarga durada i la taxa d’atur juvenil de Catalunya són els quarts més alts d’Europa.
– La taxa de temporalitat catalana és la 4a més alta d’Europa i el percentatge de treball a temps parcial involuntari també és dels més alts. Això és especialment preocupant en el cas de les dones, el percentatge de treball involuntari de les quals triplica el dels homes.
– La despesa en protecció social és també de les més baixes d’Europa. En concret, la despesa en protecció social a Catalunya és inferior a la de Grècia i la despesa pública en educació és la segona més baixa després de Romania.

Trobareu l’Eurobaròmetre social a Iternet:
https://www.ccoo.cat/eurobarometre/

I aquesta infografia:
https://www.ccoo.cat/pdf_documents/2017/eurobarometre_infografia.pdf

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 16 de novembre de 2017