Comissions Obreres i Òmnium Cultural refermen el suport inequívoc a favor de l’exercici del dret a l’autodeterminació

El sindicat aposta per donar llibertat de vot als seus afiliats i afiliades l’1-O

Òmnium Cultural i el sindicat Comissions Obreres han mantingut una trobada institucional en el marc de la propera Diada Nacional de Catalunya. Totes dues entitats han ratificat el compromís de seguir treballant a favor de la democràcia i la cohesió social. A les portes del referèndum de l’1 d’octubre, Òmnium Cultural i Comissions Obreres reafirmen el suport a l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya i el rebuig total a la judicialització del moment polític actual que s’està duent a terme des dels organismes de l’Estat. El sindicat aposta per respectar la pluralitat d’opcions dels seus afiliats davant l’1-O. Alhora, expressen el seu suport a les institucions, les entitats catalanes i els alts càrrecs electes amenaçats en l’exercici de les seves funcions alterant la normalitat democràtica, així com els drets i les llibertats fonamentals.  

 

Comissions Obreres i Òmnium Cultural deixen clar que sempre defensaran el dret de la ciutadania a votar lliurement i democràtica el seu futur polític, tal com reflecteix el Pacte nacional pel referèndum. Un referèndum és un exercici de democràcia, mai pot ser un delicte.

 

Les dues entitats es comprometen a seguir treballant, passi el que passi, al servei d’un país millor, des del reconeixement mutu i units en la diversitat com un sol poble. El principal sindicat i la principal entitat civicocultural del país seguiran col·laborant estretament en qüestions cabdals del nostre model de convivència, com el model d’escola catalana o de relacions laborals.