S’arriba a un principi d’acord sobre el Conveni del metall de Lleida

Amb la consecució de l’acord queda desconvocada la vaga prevista

CCOO, UGT i la patronal FEMELL vam arribar ahir a un principi d’acord sobre el Conveni del metall de la província de Lleida, en el marc de l’acte de mediació de vaga, que ha permès desbloquejar el conflicte obert. Aquest acord s’ha assolit gràcies a l’esforç negociador i a la pressió de les quatre jornades de vaga previstes els dies 20 i 27 de setembre i 18 i 25 d’octubre, que han quedat desconvocades amb la consecució de l’acord.

CCOO d’Indústria valorem positivament l’acord assolit, ja que finalment s’ha aconseguit salvar un dels principals punts de desacord i s’han acordat uns increments salarials i una clàusula de revisió tècnica a la finalització de la vigència que garanteixen el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores del sector de la província.

El conveni tindrà una vigència de tres anys i preveu uns increments d’un 1,5% per als anys 2017 i 2018 i d’un 2% per al 2019. A més, si la suma de l’IPC dels tres anys superés la suma dels increments dels tres anys, les taules s’actualitzaran amb aquesta diferència, amb un topall del 9%.

Un altre dels aspectes destacats de l’acord és la incorporació en el conveni de la clàusula de subrogació per als treballadors i treballadores dels sectors de muntatge i manteniment de línies elèctriques, xarxes de telecomunicacions i enllumenat públic, entre altres, tal com ja recullen els convenis provincials del metall de Barcelona, Tarragona i Girona.

En els propers dies, CCOO d’Indústria convocarem la nostra representació i afiliació del sector de la província per explicar-los el detall de l’acord i sotmetre’l a la seva ratificació per a la signatura definitiva de l’acord.