El Departament de Treball de la Generalitat detecta d’ofici irregularitats a l’assemblea de revocació de Mataró Bus

L’ens públic actua, entre d’altres, perquè els promotors de la revocació no han acreditat les majories necessàries per revocar el comitè en cada un dels col·legis electorals

El Departament de Treball de la Generalitat ha detectat d’ofici una de les vuit irregularitats que va denunciar públicament CCOO en el seu darrer comunicat.

En el requeriment que s’adjunta, el Departament de Treball constata que “no s’ha aportat documentació que acrediti que en l’assemblea de revocació es van assolir les majories necessàries per revocar els representants legals dels treballadors en cadascun dels col·legis electorals de l’empresa”. Així doncs, els impulsors de la revocació il·legítima tenen 10 dies per acreditar que no han comès cap irregularitat i, de no fer-ho, es procedirà a l’arxiu de les actuacions.

Cal tenir en compte que el defecte esmentat és la base del procediment que van seguir per revocar al comitè, tal com vam comunicar i tal com vam actuar informant els promotors: els directius, caps i inspectors no podien participar en la revocació dels representants dels especialistes i conductors. L’única manera d’acreditar la no-irregularitat és falsificant les actes, que es van fer el dia de l’assemblea. Actes de les quals disposem i que tenim custodiades, a més de tenir proves testimonials i gràfiques del seu curs.
Restem, doncs, en espera de com evoluciona la situació, i mentrestant el comitè d’empresa segueix plenament legitimat en les seves funcions.

CCOO restarà amatent per assegurar que no s’altera la documentació que sorgeix de l’assemblea per amagar les irregularitats provades. Si això es produís, CCOO interposarà una denúncia per aquest fet, d’alta gravetat.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 11 de juliol de 2017