CCOO denuncia les contínues agressions verbals i físiques a treballadors i treballadores de les empreses ferroviàries

Concentració demà dimecres, 28 de juny, a les 12.00 hores, a l’estació de plaça de Catalunya de Barcelona

 

El Sector Ferroviari de CCOO de Catalunya denuncia les contínues agressions verbals i físiques que pateixen els treballadors i les treballadores de les diferents empreses ferroviàries. En totes les agressions es posa de manifest l’absència de procediments efectius per a una ràpida resposta per part de les empreses, de les companyies de seguretat, dels mossos d’esquadra i de les policies locals.

 

El Sector Ferroviari de CCOO reitera i denuncia les precàries condicions de seguretat amb les quals els treballadors i les treballadores han de realitzar la seva feina, exposats a constants insults i agressions físiques. El servei públic ferroviari es deteriora diàriament, els recursos destinats a seguretat són insuficients, i a més els viatgers també pateixen les conseqüències mitjançant robatoris, insults, agressions o actes vandàlics als trens i les estacions. Per aquesta raó, CCOO exigeix a la Generalitat i a les empreses l’adopció de les mesures necessàries per erradicar les agressions i millorar les condicions de seguretat en el transport ferroviari de Catalunya.

 

En aquest sentit, CCOO convoca els treballadors i les treballadores i els usuaris i usuàries a una concentració a Barcelona a l’estació de la Plaça de Catalunya el dimecres 28 de juny a les 12.00 hores, com a acte de denúncia i sensibilització contra les agressions i la inseguretat que pateixen treballadors i usuaris.

 

CCOO denuncia les polítiques de retallades i abandonament del transport públic ferroviari amb l’objectiu de deteriorar-lo i avançar en els plans d’externalització dels serveis. CCOO reclama més inversió en plantilles, trens, infraestructures i seguretat que facin que treballadors i usuaris gaudeixin d’un servei de qualitat.

 

CCOO reclama a les empreses i Generalitat les següents mesures:

– Augment de la plantilla de personal comercial en trens i estacions.

– Major presència de personal de seguretat.

– Millora de les instal·lacions de totes les estacions de Catalunya.

– Pla d’actuació sostingut contra el frau i la inseguretat en zones, línies i trens.

– Posada en acció de procediments àgils d’actuació dels mossos d’esquadra.

– Flexibilitat tarifària per a col·lectius d’usuaris específics.

– Dotació a totes les estacions i trens de circuïts tancats de televisió.

– Procediments administratius i judicials eficaços per afrontar les agressions al personal ferroviari i als passatgers, i les infraccions contra trens i instal·lacions.
 

CCOO iniciarà les actuacions a les diferents empreses per realitzar les accions que conjuntament amb els treballadors i les treballadores afectats es considerin necessàries i oportunes.