La Federació d’Educació de CCOO de les Comarques Gironines s’oposa al tancament de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Ripoll

Suposaria perdre 3,5 jornades de personal docent i la totalitat de dotació de personal administratiu i serveis de què disposa

Els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat a Girona han pres la decisió de manera unilateral que l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Ripoll esdevingui un Centre Públic Delegat dependent de l’EOI d’Olot el curs 2017-2018. Aquesta decisió significaria que l’escola deixaria de disposar de titularitat pròpia i perdria part de la dotació de 3,5 jornades de personal docent i la totalitat de dotació de personal administratiu i serveis de què disposa: mitja jornada de conserge i mitja jornada d’administratiu.

L’EOI de Ripoll està ubicada dins de l’Institut Abat Oliba i ofereix la possibilitat d’estudiar anglès i francès; els alumnes poden obtenir els certificats de nivell bàsic (anglès i francès), nivell intermedi (anglès) i nivell avançat (anglès) al territori del Pirineu gironí. Actualment disposa d’una dotació docent de 2 jornades i mitja d’anglès i 1 jornada sencera de francès. Des de CCOO ens oposem a la pèrdua de llocs de treball que suposaria el tancament tant de PAS com de personal docent.

CCOO de les Comarques Gironines s’oposa al tancament de l’EOI de Ripoll i demana que no perdi la titularitat i segueixi tenint projecte de direcció propi, donant atenció directa al seu alumnat i professorat al Pirineu gironí. CCOO, en aquest sentit, dona suport a la proposta que el consistori ripollenc proposa al Departament d’Ensenyament, pendent de ratificar en el proper ple, de fer el nomenament per urgència d’un nou director o directora o bé disposar d’un interinatge mentre no es proveeixi definitivament la plaça per tal de no perdre’n la titularitat.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 15 de juny de 2017