CCOO rebutja la retallada d'un terç del finançament a Correus, 60 milions d'euros, que podria eliminar 20.000 ocupacions, mes de 2.200 a Catalunya


A Catalunya, aquesta retallada implicarà la pèrdua de mes de 2.200 llocs de treball, de 130 punts d'atenció i la desaparició i reducció significativa del servei postal públic en milers de poblacions deixarà centenars de milers de ciutadans sense prestació del servei.

 

CCOO, que ha començat el contacte amb els partits polítics del Parlament, tractarà de frenar aquesta retallada a través de la dinàmica parlamentària i adverteix que si l'Executiu no ho corregeix, farà una crida a iniciar un fort procés de mobilització en els propers mesos.

 

CCOO, sindicat majoritari a Correus, rebutja la retallada del Ministeri de Foment d'un terç del finançament de la partida destinada a Correus per a la prestació del servei postal universal, recollida en el document de pressupostos generals de l'Estat per al 2017, presentada el 4 d’abril al Congrés dels Diputats. 

 

CCOO, senyala que aplicar aquesta retallada suposa un clar risc en la viabilitat del servei públic postal universal realitzat per Correus i obre la porta a l’eliminació de 20.000 llocs de treball a tota Espanya i gairebé 3.000 punts d'atenció, amb un clar perjudici per a milers de municipis i milions de ciutadans.

 

Davant de la retallada, CCOO planteja un pla estratègic per garantir la viabilitat de Correus i el manteniment dels 57 mil llocs de treball.

 

CCOO adverteix del clar risc de conflicte social, i planteja l’inici de fortes mobilitzacions, en el cas que el Ministeri de Foment no restitueixi les quantitats retallades, ja que seria un indici clar de que el Govern aparca el projecte postal del conjunt de l’Estat.

 


07/04/2017

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies