La Plataforma per una Fiscalitat Justa convoca concentració contra els paradisos fiscals

En el Dia d’Acció Global per l’abolició dels paradisos fiscals, el 3 d’abril

El dilluns 3 d’abril farà just un any de la publicació dels “Papers de Panamà”, un fet històric que marca un abans i un després en la denúncia de l’elusió i el frau fiscal en l’àmbit internacional. El 3 d’abril ha estat declarat el DIA D’ACCIÓ GLOBAL PER L’ABOLICIÓ DELS PARADISOS FISCALS, una campanya a nivell global per tornar a demanar polítiques concretes que acabin amb els problemes que es deriven de l’existència d’aquests territoris financers opacs.

Els paradisos fiscals constitueixen una burla a la legalitat internacional i no posseeixen cap base econòmica d’interès per al bé comú, només serveixen als interessos espuris de les elits econòmiques, delinqüents financers i criminalitat organitzada. Són autèntiques xacres econòmiques que aprofundeixen la desigualtat, contribueixen a crear desequilibris, crisis econòmiques i corroeixen la democràcia. Per tant, han de ser eradicats per la comunitat internacional.

Des de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària, de la qual en forma part CCOO de Catalunya, juntament amb altres organitzacions i entitats, volem conscienciar sobre aquesta problemàtica i sortir als carrers amb missatges de rebuig i denúncia respecte a aquesta xacra. Les nostres accions principals seran les següents:
-Dia 3 d’abril a les 19 h – concentració a Plaça Sant Jaume (Barcelona): “Acabem amb els paradisos fiscals!”: lectura d’un manifest i intervencions breus amb representants polítiques i d’entitats; es repartiran màscares i caretes per ficar cara i ulls als principals culpables de l’elusió i el frau fiscal.
-Dia 6 d’abril a les 20 h – cine-fòrum als Cinemes Texas (c/Bailén, 205, Barcelona)-projecció de “Mami, ¡ya sé dónde está el dinero!”: debat i xerrada posterior amb el director Arturo Cisneros, i Miguel Ángel Mayo, coordinador del sindicat de tècnics d’Hisenda GESTHA a Catalunya.
-Campanya a les xarxes socials demanant a la gent que es faci una foto amb un cartell i el hashtag: #FueraParaísosFiscales #ForaParadisosFiscals #EndTaxHavens .

El manifest contra els paradisos fiscals es troba en aquest enllaç
http://manifest.fiscalitatjusta.cat

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 31 de març de 2017