Enquesta de CCOO de Catalunya sobre les pensions

El sistema públic de pensions garanteix el dret de totes les persones a cobrar una pensió de jubilació.

El nostre sistema és del tot sostenible, però si no s’actua ara estem posant en risc la qualitat de les pensions actuals i futures.

El sistema de pensions necessita més ingressos i no retallades. Hi ha marge d’actuació, ja que la despesa en pensions de l’Estat està per sota de la dels països de la zona euro.

Hi ha falsos mites sobre les pensions públiques que cal desemmascarar, com ara que quan ens jubilem no hi haurà recursos per a les pensions o que per reequilibrar el sistema no hi ha cap més remei que retallar-les.

CCOO tenim propostes a curt i a llarg termini per garantir unes pensions dignes per a tothom:

1. De manera immediata, adoptar mesures per equilibrar la situació financera, millorant ingressos per cotitzacions i incorporant ingressos addicionals des dels pressupostos generals de l’Estat.

2. Al llarg d’aquesta legislatura, i en el marc del Pacte de Toledo, adoptar de manera consensuada reformes estructurals per aconseguir el reequilibri financer del sistema de pensions.

Volem conèixer la teva opinió sobre deu propostes i el nivell de suport amb el qual comptem per part dels nostres afiliats i afiliades. Si vols ampliar la informació, pots fer clic per veure el document amb el contingut de les propostes del sindicat en matèria de pensions o la guia amb les Propostes de CCOO sobre el Sistema Públic de Pensions 

Contesta l’enquesta de CCOO de Catalunya sobre el sistema públic de pensions