La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya considera que el Pla Integral d’Urgències de Catalunya (PIUC) arriba tard i és insuficient

Davant de la situació de col·lapse dels serveis d’urgències per epidèmia de grip

Fa molts dies que des del Departament de Salut de la Generalitat anunciaven que aquest any l’epidèmia de la grip s’avançaria respecte d’anys anteriors, cosa que requeria necessàriament activar el Pla Integral d’Urgències de Catalunya (PIUC), abans d’altres anys.

Des de CCOO denunciem que no s’ha donat la resposta esperada des del moment en què pràcticament la totalitat dels serveis d’urgències dels hospitals catalans estan col·lapsats, i l’atenció primària amb un altíssim nivell de saturació.

Considerem que aquests dies caldria incrementar considerablement els professionals tant dels serveis d’urgències com els d’atenció primària de salut, per donar una assistència òptima. El motiu és que les necessitats de la població estan canviant, i ens cal un canvi de model assistencial de manera urgent. Tenim una població clarament envellida i amb pluripatologies, a la qual, evidentment, la grip afecta molt més.

També en els darrers anys Catalunya ha perdut més de 1.000 llits menys i més de 10.000 professionals de la salut. Tot plegat ha fet la situació insostenible, i lamentem profundament que la nostra sanitat es vegi afectada d’aquesta manera, ja que els treballadors i treballadores estan al límit, i són els que realment mantenen la qualitat del sistema.

Exigim que el PIUC es destini realment a allò pel qual es va crear, i no passi a eixugar els dèficits de la nostra sanitat.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 13 de gener de 2017