CCOO detecta dificultats en algunes de les contractistes d’ENDESA que bloquegen el procés de subrogació dels treballadors afectats per la nova licitació dels contractes de manteniment de la xarxa elèctrica

Si no es resol el bloqueig d’algunes empreses al procés de subrogació, es convocarà vaga al sector per a finals de desembre

CCOO d’Indústria de Catalunya ha reunit la seva coordinadora de delegats i delegades de les empreses contractistes d’Endesa per analitzar la situació del procés de subrogació dels treballadors i treballadores afectats pels canvis de la nova licitació dels contractes de manteniment de la xarxa elèctrica catalana, ja que s’han detectat dificultats en algunes empreses que bloquegen el procés. Després de repassar la situació centre per centre, s’han trobat problemes a les empreses FCC, Elecnor, UTE Prodiesel-S Gol, Grup Soler i SEMI, que poden posar en risc l’ocupació del sector.

Davant d’aquest escenari, CCOO d’Indústria ha decidit emprendre les accions oportunes per resoldre aquests problemes i assegurar que en les properes setmanes els treballadors afectats tinguin garantia documental del seu lloc de treball per part de la nova empresa adjudicatària del contracte. En aquest sentit, CCOO convocarà les direccions d’Endesa i de les empreses contractistes a un acte de mediació al Tribunal Laboral de Catalunya per mirar de desencallar aquesta situació. Si el problema no es resol per la via del diàleg, es formalitzarà una convocatòria de vaga sectorial per a les dues últimes setmanes de desembre.

CCOO d’Indústria exigeix a Endesa i a les seves contractistes que agilitzin aquest procés i garanteixin l’aplicació de les clàusules de subrogació acordades en els respectius convenis provincials del metall, amb l’objectiu de preservar els llocs de treball i les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector.